De woontrends van 2022

De woontrends van 2022

Geschreven door Leonie de Wit op 12 januari 2022

Heb je een nieuw huis gekocht? Ga je verhuizen of kan jouw woning wel een make-over gebruiken? Wij hebben voor jou de woontrends van dit jaar op een rij gezet.

Ronde vormen
Vorig jaar zagen we de ronde vormen al overal terugkomen, deze trend zet ook dit jaar door. Een ronde of ovale eettafel en de bank met ronde vormen. Het maakt de ruimte direct zachter. Het is mooi om daarbij ook voor een salontafel met een organische vorm te gaan. Ook kun je natuurlijk eindeloos combineren met ronde accessoires. Denk aan kussens, kaarsen, een poef en ga zo maar door.

Aaibare stoffen
Aaibare stoffen passen perfect bij die ronde vormen. De stoffen zijn zacht en driedimensionaal. Denk bijvoorbeeld aan (rib)fluweel, velvet, teddy en andere grof geweven structuren. Overigens vinden we de aaibare stoffen niet alleen in accessoires terug, maar net zo goed in meubels, zoals fauteuils, eetkamerstoelen en banken. De teddy fauteuil is een echte eyecatcher in jouw woning, of ga voor velvet eetkamerstoelen.

Aardetinten
Ook dit jaar zie we veel aardetinten terug. Bruin, in alle verschillende tinten. Hoewel donkerbruin een stoffig imago heeft, is het een hele warme kleur die het eigenlijk overal goed doet. Met bruin is het contrast wat minder dan bijvoorbeeld met zwart. Hierdoor creëer je sneller balans. Daarbij is het een kleur die je veel in natuur terug vindt. Dit geeft rust en balans in jouw woning.

Zetten de trends van 2021 door?
Je zag het in vrijwel alle moderne of opgeknapte woningen: de visgraat vloer, de zwart stalen deuren en de zwarte keukens. Ook deze trend is here to stay. Hoewel kozijnen inmiddels in alle denkbare kleuren verkrijgbaar zijn, blijft zwart een populaire kleur. De echt stalen deur is nogal een investering, je kunt als alternatief ook kiezen voor zwart hout. Ook de visgraten vloer blijft. Je ziet iets meer de Hongaarse vorm terugkomen, die wat rustiger oogt. De kleur van de vloer wordt wat donkerder. En wat de keukens betreft, ook hier blijft zwart favoriet. Ben jij op zoek naar iets anders? Kijk dan eens naar grijs of beige, of een combinatie daarvan greige. Dit gaan we in de toekomst veel terug zien.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie