De ultieme interieurtip? Webbing.

Geschreven door Leonie de Wit op 17 augustus 2021

Het is al even aan de gang hoor, de webbing trend. Maar nu kun je er echt niet meer omheen. Benieuwd naar de ultieme interieurtip voor in jouw nieuwe woning? Webbing is terug van weg geweest, en door die natuurlijke uitstraling en het nostalgische tintje, voorlopig here to stay.

Webbing kom uit de jaren 80 en staat bekend om zijn fijne, rieten vlechtwerk waardoor er kleine gaatjes ontstaan. Je zag het vroeger vaak bij stoelen in de zitting. Thonet maakte furore met stoelen waarin webbing was verwerkt. En vandaag de dag zijn de rotan accessoires, zoals manden, stoelen, kamerschermen of zelfs tuinmeubilair opnieuw erg in trek door de natuurlijke en bohemian vibe die ze uitstralen.

Hoe combineer je webbing?

Naast dat webbing heel mooi is, is het ook nog eens behoorlijk duurzaam. Je zult niet snel last hebben van kromme of gescheurde meubels. Klassiek, Scandinavisch of juist industrieel. Het toegankelijke karakter van webbing past eigenlijk overal bij. Net zo goed in moderne of bohemian inrichtingen, voor het eindeloze zomergevoel. Van een lamp met een webbing kap tot een krukje waar de zitting van webbing is. Klein of groot, je kunt zelf kiezen in welke mate je het vlechtwerk laat terugkomen in je woning. Maar wil je een echte webbing eyecatcher in je huis, dan ga je voor de wandkast.

Webbing: waar te koop?

HKliving heeft de meest fantastische meubels met webbing in hun collectie. Ook het Nederlandse interieurlabel Zuiver heeft mooie items. Denk aan eetkamerstoelen, lampen en fauteuils. De meubels zijn echter niet goedkoop. Een aantal jaar geleden was er om die reden een enorme run op de webbing kast uit de Stockholm collectie van, je verwacht het niet, IKEA. Deze kast was al snel in Nederland niet meer te verkrijgen, maar net over de grens in Duitsland wel. Menig mens had daar wel een flink autoritje voor over. Inmiddels bieden zelfs bouwmarkten de meest prachtige exemplaren aan en mocht je een beetje handig zijn dan staat google vol met creatieve hacks en handige DIY’s.

De ultieme interieurtip? Webbing.
Leonie de Wit
Neem contact op met Leonie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Anne-Fleur kennen, Online Marketeer bij Ooms Makelaars

Leer Anne-Fleur kennen, Online Marketeer bij Ooms Makelaars

In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn hun ambities en waarom...
Leer Sterre kennen, Commercieel Medewerker Wonen bij Ooms Makelaars

Leer Sterre kennen, Commercieel Medewerker Wonen bij Ooms Makelaars

Even voorstellen... In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat...
Bekijk overzicht