Dé keukentrends van dit jaar

Dé keukentrends van dit jaar

Geschreven door Leonie de Wit op 24 januari 2022

Een nieuwe keuken uitzoeken kan lastig zijn door de vele mogelijkheden. Daar waar we vorig jaar veel zwart zagen, doet dit jaar de zachtere keuken zijn intrede. Qua vorm, maar ook qua kleur. De tinten zandgroen en zandkleurige saharabeige staan dan ook bovenaan het lijstje. Of ga jij all out en kies jij de metalen keuken?

Saharabeige en zandgroen zijn prachtige natuurlijke tinten die de keukenruimte vullen met een oase aan rust. Een fijn alternatief voor de immens populaire zwarte en donkere keuken. In het verleden had je wellicht gekozen voor simpele witte kastenfrontjes, nu zie je in de keukenzaken varianten van wit. Denk bijvoorbeeld aan pastelkleuren of greige: dit zit tussen grijs en beige in.

Een stevig contrast zien we ook steeds minder. Voorheen had je witte keukenkastjes en een zwart stenen blad, nu kiezen we meer voor eenheid. Een zwarte keuken, met een donkergrijs blad. Of een keuken, geheel in de kleur saharabeige. De kleuren liggen dicht bij elkaar en geven je woning een Scandinavische look and feel.

Verfijnd hout
Van robuust en stoer gaan we dit jaar naar een chique en elegante uitstraling en daar past verfijnd hout prima bij. Een goed voorbeeld van verfijnd hout, is bijvoorbeeld eucalyptus hout. Dit is een hardhout soort en bevat relatief weinig olie waardoor het hout minder gevoelig is voor verkleuren.

We gaan dit jaar vooral de bruine en donkere houtsoorten terugzien, gecombineerd met witte accenten en ronde vormen. In de details vind je de kleuren bordeaux, brique, cognac en caramel terug. Verfijnd hout wordt vaak gecombineerd met beton en natuursteen, waarmee je een echte eyecatcher in je woning creëert.

Metalen keukens
Wanneer je echt all out wil gaan voor een eyecatcher in je woning, dan zou je kunnen kiezen voor een metalen of metaallook keuken. Denk aan brons, goud of zwart. De keuken valt op, maar is tegelijkertijd tijdloos omdat het natuurlijk oogt. Een metaallook keuken maak je minder strak door het te combineren met hout. Een houten werkblad of sfeervolle houten wandplanken. Wanneer je je keuken echt wil laten opvallen, dan kies je juist voor bronzen of goudkleurige tegels op de achterwand.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie