De keuken make-over: 5 tips

De keuken make-over: 5 tips

Geschreven door Leonie de Wit op 21 december 2021

Bij het kopen van een huis, zou je het liefst alles gelijk nieuw willen. Toch valt dat niet altijd binnen het budget, zeker niet als je meer geboden hebt op een woning dan je van tevoren had bedacht. Vaak is een nieuwe keuken helemaal niet nodig en is opknappen een prima optie. Op zoek naar inspiratie voor een makkelijke, snelle en goedkope keuken make-over? Ooms geeft je 5 tips.

Een nieuw keukenblad
Je geeft een ouderwetse keuken meteen een frisse look met een nieuw keukenblad. En je kunt de keuken daarmee meer naar jouw smaak maken. Vind je deze optie toch de duur? Je kunt overwegen om je bestaande keukenblad te beplakken met hoogwaardige design folie: hiermee geef je jouw keuken low budget en in no-time een nieuwe uitstraling.

Een nieuwe achterwand
De muur van je keuken is super belangrijk voor de uitstraling van je keuken. Kijk maar eens op Pinterest. De brick-wall blijft favoriet, maar ook een mozaïekje geeft een authentieke uitstraling. Je kunt de keukentegels ook schilderen of alles verwijderen en de muur verven met speciale waterafstotende verf in een lekker pastel kleurtje. Ook een glazen of koperen achterwand plaatsen is een mooie optie. The sky is the limit.

Vervang je keukenkastjes
Als je standaard keukenkastjes hebt, maak je al een wereld van verschil met nieuwe deuren en ladefronten. Je kunt er ook voor kiezen om je keukenkastjes te verven. Een andere kleur maakt het een wereld van verschil. Twijfel je over de kleur? Pinterest is je beste vriend en je kunt altijd aan de gang met een kleurtester, zodat je zeker bent van je zaak.

Extra tip: Ben je eigenlijk best tevreden over de staat en kleur van je keukenkastjes? Je transformeert je keuken ook al door alleen de deurgrepen van je keukenkastjes te vervangen.

Creëer een open look
De keukens van nu ogen ruimtelijk. Kijk eens goed naar je keuken. Heb je die bovenste kastjes echt nodig? Een leuke manier om je keuken goedkoop op te knappen is dingen te verwijderen in plaats van toe te voegen. Zo maak je van je keuken een ruimtelijke, lichte en vooral fijne plek.

Nieuwe accessoires
De laatste tip voor het opknappen van je keuken, is ook meteen de meest eenvoudige: nieuwe accessoires! Vervang die oude, versleten, handdoekjes, ovenwanten, zeeppompjes en waterkoker voor mooie nieuwe exemplaren. Een mooi (hang)plantje en verse bloemen erbij en je keuken is ziet er een stuk frisser en stijlvoller uit!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie