Bouw nieuwbouwproject Spuifront gestart

Geschreven door Leonie de Wit op 2 februari 2022

Oud-Beijerland – Goed nieuws voor nieuwbouwproject Spuifront. De bouw van het project aan het Spui is begonnen en deze week is gestart met de heiwerkzaamheden. Op de kop van Oud-Beijerland komt een luxe woonwijk met herenhuizen, maisonnettewoningen en appartementencomplexen mét penthouses. ‘Meer dan 90% van de huizen is verkocht, er is nog een klein aantal woningen beschikbaar’, zo laat Ooms Makelaars weten.

Van appartementen, dijkwoningen tot herenhuizen
Bouwen op een locatie als deze vraagt om respect voor het verleden van Oud-Beijerland. Die geschiedenis keert terug in de architectuur van Spuifront. Woningen en appartementen-gebouwen verschillen allemaal van elkaar, maar zijn tóch herkenbaar familie. Het is een beeld vol afwisseling, met (top)appartementen, penthouses, kade- en dijkwoningen, herenhuizen en maisonnettewoningen. Die veelheid aan woningtypen maakt Spuifront extra aantrekkelijk voor veel woningzoekers zoals bijvoorbeeld: gezinnen met kinderen, stellen en/of singles.

Parkeerhof
Om de auto’s zoveel mogelijk uit het straatbeeld te weren, wordt voor de bewoners van de appartementen en andere Spuiwoningen een afgesloten parkeerhof gemaakt. Het idee is dat boven de geparkeerde auto’s een daktuin ontstaat: een groot middenterrein dat wordt ingericht met privétuinen.

Spuifront, wonen op de plek waar het water leeft
Naderende jachten, dobberende zwanen en een lome golfslag op het wateroppervlak. Het is een beeld dat iedereen in Oud-Beijerland kent. Aan het Spui ligt de historie van Oud-Beijerland en ook de toekomst. Toekomst voor de bewoners van Spuifront, een wijkje dat op een locatie ligt die al veel langer bestemd is om er een fijne leefomgeving van te maken. Op de plek waar het Spui en de jachthaven elkaar raken, komt een afwisselend palet aan woningen en appartementen te staan.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een woning op deze mooie plek, dan kun je op de website van het Spuifront kijken voor de nog beschikbare woningen.

Bouw nieuwbouwproject Spuifront gestart
Dagmar Hendriks
Neem contact op met Dagmar

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 1

Q&A huizenjacht met Rick en Mignon - Deel 1

Dit zijn Mignon en Rick. Dit jonge stel is woonachtig in Poortugaal, samen met hun 8-jarige dochter Puck en hond...
De Woonbeurs Rotterdam 2024 was een succesvol evenement!

De Woonbeurs Rotterdam 2024 was een succesvol evenement!

Afgelopen weekend was het weer tijd voor De Woonbeurs in het WTC-gebouw in Rotterdam. Dé beurs waar je alles vindt wat je nodig hebt om van jouw droomwoning werkelijkheid te...
Bekijk overzicht