Bouw gestart van Logistics Center Dordrecht

Geschreven door Dennis Dekker op 27 februari 2023

Wethouder Chris van Benschop van de Gemeente Dordrecht en Martin Postmus van huurder GXO Logistics, Inc. TS Europe sloegen maandag 13 februari jl. de eerste paal voor de nieuwbouw op bedrijventerrein Dordtse Kill III in Dordrecht.

Met het slaan van de eerste paal hebben Necron Group AG en Aan de Stegge Twello het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van een hoogwaardig, modern en vooral duurzaam bedrijvencomplex van ca. 6.400 vierkante meter. Necron Group sloot recentelijk dankzij bemiddeling van Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting een langjarige huurovereenkomst met GXO Technical Services Europe voor het gehele project waarvan de oplevering gepland staat in augustus van dit jaar.


Over Necron Group AG
Necron is een in Zwitserland gevestigde private vastgoed investerings- en ontwikkelingsmaatschappij met projecten in ontwikkeling in meerdere Europese landen. Necron ontwikkelt kwalitatief hoogwaardig en investment grade logistiek vastgoed op multimodale locaties binnen Europa onder moderne architectuur en met inachtneming van de laatste duurzaamheidseisen. Necron’s bestaande portefeuille en ontwikkel pipeline overschrijdt een waarde van EUR 2,5 miljard. Naast logistiek is Necron actief op het gebied van het realiseren van vastgoedprojecten op het gebied van gezondheidszorg en hospitality, hiervoor is inmiddels ook een pipeline aan projecten beschikbaar.

Over GXO en Clipper Logistics
GXO is een wereldleider in het leveren van geavanceerde logistieke oplossingen voor internationale bedrijven en grote marktleiders. Clipper Logistics, een dochter van GXO, levert reparatieservices en aanverwante diensten ten behoeve van elektrische apparaten, zoals televisies, monitoren, audioapparatuur, huishoudelijke apparatuur, computers, en voor technische installaties zoals warmtepompen en airconditioning.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis, trad in deze transactie op namens verhuurder Necron, collegiaal met CBRE Netherlands. Wij wensen de huurder GXO en Clipper Logistics veel succes met de nieuwe locatie en danken alle partijen voor de prettige samenwerking.

Bouw gestart van Logistics Center Dordrecht
Dennis Dekker
Neem contact op met Dennis

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Een internationale logistieke organisatie heeft ca. 18.000 m² aan verhard buitenterrein gehuurd in Raamdonksveer. Het terrein in Raamdonksveer zal worden gebruikt voor de opslag van...
Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Het voorstel Delftseblok is door de gemeente Rotterdam uitgekozen als winnaar van de openbare marktselectieprocedure Delftsestraat-West. Vier panden uit de Rotterdamse wederopbouwperiode worden...
Bekijk overzicht