Brownfield-locatie in Dordrecht verkocht

Brownfield-locatie in Dordrecht verkocht

Geschreven door Dennis Dekker op 18 oktober 2022

Borghese Logistics heeft een brownfield-locatie gekocht aan de Van Leeuwenhoekweg 33 in Dordrecht, ter grootte van ca. 47.185 m². De locatie zal worden herontwikkeld tot een state-of-the-art distributiecentrum.

De locatie is gelegen aan het eind van de Van Leeuwenhoekweg, aan de westzijde van Dordrecht. Het unieke aan de locatie is de hoge toegestane milieucategorie en de schitterende ligging aan de rivier de Oude Maas. Op locatie zijn bedrijfsactiviteiten toegestaan t/m categorie 5.2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten. De locatie is op het eind gebruikt door Sita Recycling.

Verkoper van de locatie is HVC. HVC verkoopt de locatie omdat die niet langer benodigd is voor haar bedrijfsactiviteiten.

Borghese zal op het terrein een uiterst duurzaam distributiecentrum realiseren ter grootte van ca. 24.500 m2 bedrijfsruimte, ca. 2.600 m2 kantoorruimte en ca. 740 m2 mezzanine. Het duurzame karakter blijkt uit het feit dat het gebouw wordt gerealiseerd volgens de BREEAM-norm. Het gehele dak zal worden voorzien van zonnepanelen en de daarmee opgewekte energie wordt opgeslagen in batterij en terug geleverd aan het net. Dat vermindert de afhankelijkheid van het energienetwerk en garandeert een constante stroomvoorziening.


Hans Hoepel (Real Estate Developer bij Borghese Real Estate): “Wij zijn blij met de aankoop aan de Leeuwenhoek te Dordrecht. Met deze locatie zien we mogelijkheden om een hoogwaardig distributiecentrum te realiseren. De vele uitvalswegen en de positie van dit distributiecentrum komen tegemoet aan veel wensen van een huurder.”

Over Borghese Logistics
Borghese Logistics is ontwikkelaar van hoogwaardig logistiek vastgoed en legt de focus altijd op de specifieke wensen van de eindgebruiker, met oog voor de omgeving. Of het nu een distributiecentrum betreft met aangrenzend kantoor of een verdeelcentrum, groot of klein, Borghese Logistics heeft door de jaren heen allerlei soorten en maten logistiek vastgoed ontwikkeld.

Met een pipeline van meer dan 200.000 m2 nieuwbouw verdeeld over Nederland, staan ze uiteenlopende opdrachtgevers bij. Ook met bijzondere faciliteiten zoals geconditioneerde opslag (Food, GDP) of extra beveiliging (Tapa) hebben ze ruime ervaring.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis Logistiek, trad in deze transactie op namens verkoper HVC Leeuwenhoekweg B.V. Borghese Logistics werd bij de aankoop juridisch geadviseerd door CMS.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie