VBE Group huurt 28.000 m2 logistiek in Dordrecht

Geschreven door Dennis Dekker op 18 oktober 2022

Borghese Logistics heeft een langdurig huurcontract gesloten met de VBE Group voor het warehouse Lighthouse op Businesspark Krabbegors te Dordrecht. De VBE Group zal zich hier vestigen met haar Europese hoofdkantoor en het gehele warehouse zal worden gebruikt door BTS Logistics, een van de negen business units van de groep.

Lighthouse is gelegen op een prachtige locatie aan de oevers van de Oude Maas en bestaat uit ruim 28.000 m2 in totaal, waarvan 24.500 m2 warehouse, 3.000 m² kantoorruimte, 875 m² mezzanine en 187 parkeerplaatsen.

Aannemer Pleijsier Bouw is in juni gestart met de bouw. De oplevering aan VBE Group staat gepland voor begin augustus 2023. Met deze ontwikkeling wordt er op het gebied van duurzaamheid een extra stap gezet. Naast het opwekken van duurzame energie, wordt de energie ook tijdelijk opgeslagen. Hiermee kan de opgewekte energie maximaal worden benut.

Het businesspark is ideaal gelegen in Dordrecht en is direct verbonden met het achterland en de haven van Rotterdam. Dankzij de eenvoudige bereikbaarheid van de zeehaven, de nabijheid van de A15 en A16 en de komst van een binnenvaart terminal aan de ‘s-Gravendeelsedijk, biedt de locatie een ideale verbinding met Duitsland en België.

Het state-of-the-art distributiecentrum wordt gerealiseerd naar ontwerp van Mies Architectuur. Borghese Logistics werd in deze transactie geadviseerd door Ooms Makelaars, partner in Dynamis Logistiek. Huurder VBE Groep werd door De Mik Real Estate Partners vertegenwoordigd.

VBE Group huurt 28.000 m2 logistiek in Dordrecht
Dennis Dekker
Neem contact op met Dennis

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Whitehouse Development & Unknown Group kopen drinkwaterleidingterrein De Esch

Whitehouse Development & Unknown Group kopen drinkwaterleidingterrein De Esch

Het complex aan de Watertorenweg 160-200 te Rotterdam bestaat uit een samenspel van meerdere opstallen die allemaal dienstbaar waren aan de drinkwatervoorziening van de...
Heylen Warehouses voltooit transactie met BTS Logistic

Heylen Warehouses voltooit transactie met BTS Logistic

Herentals, 30 oktober 2023 - Heylen Warehouses, een toonaangevende langetermijn-investeerder in “state of the art” logistiek en industrieel vastgoed, is verheugd de...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie