Bijzondere Ooms verhalen: Michael van Dijk kocht, verkocht én regelde de financiering bij Ooms Makelaars

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 2 december 2021

In deze rubriek gaan we in gesprek met medewerkers, klanten en/of relaties die een bijzonder Ooms verhaal hebben. Wat hebben ze meegemaakt, wat maakt hun verhaal zo speciaal? Deze keer lees je het bijzondere verhaal van Michael. Hij woont samen met zijn partner in Barendrecht en werkt als Global Sales Executive bij Expeditors. Hij zag een woning te koop staan in de Markthal en belde direct Ooms Makelaars op.

Waarom we midden in het centrum van Rotterdam willen gaan wonen? We komen oorspronkelijk allebei uit de stad, maar we wonen nu in Barendrecht. Het huis waar we nu in wonen is een grote woning met veel onderhoud, dus we gingen op zoek naar iets kleiners. En op dat moment lieten we ons oog vallen op een appartement in de Markthal.

Ik denk en schakel altijd vrij snel en dat is soms moeilijk bij te benen. Ik zie een huis, ik ga erop af en ik besluit dat ik een bod wil gaan doen. Met die gedachte heb ik Eric van Veen opgebeld. Hij is al jaren mijn financieel adviseur en kent mijn financiële situatie goed. Ik leg hem mijn plan uit en hij schakelt direct. Hij doet een eerste financiële check en rekent alles goed door. Ik wist op deze manier precies wat ik kon bieden, wat de kosten zouden zijn en wat ik kon bieden zonder voorbehoud van financiering. In deze tijd toch een extra troef!

Eric van Veen, financieel adviseur bij Ooms Makelaars: "In deze krappe huizenmarkt begint het zoeken naar een andere woning echt bij ons als financieel adviseur. Weten wat je mogelijkheden zijn en dan niet alleen hoeveel hypotheek je kunt krijgen, maar juist wat er qua hypotheek; hoofdsom, rente, aflossing, maandlast etc. bij je past. Wat er eventueel nog verzekerd moet worden. Of het na de pensioendatum ook nog betaalbaar is. Gaat de klant vervolgens bieden dan geven wij aan of een financieringsvoorbehoud moet worden opgenomen. Is dat niet nodig, dan heb je als potentiële koper echt dat streepje voor tussen al die andere biedingen. En dat is bij Michael ook echt gebleken."

Er staat best wel wat druk op het kopen van een woning. Alles is vrij snel verkocht en je moet er gewoon snel bij zijn. Daarom besloot ik om Rogier Kroese als aankoopmakelaar te laten aanhaken. Ik kende hem al, omdat hij eerder de woning van mijn vrouw verkocht heeft. Rogier schakelde met Eric, wist wat we konden bieden en heeft met deze informatie voor mij de beste deal gesloten.

Als je dingen kunt vereenvoudigen doordat alles onder een dak zit dan schept dat direct perspectief en voordelen. Daarom hebben we ook direct Ooms ingeschakeld voor de verkoop van onze eigen woning. Snel schakelen, denken en gaan. Onze huidige woning stond binnen no time online en, zoals afgesproken, kwam onze makelaar Yvonne van Ooms Makelaars Barendrecht bij ons op bezoek om de biedingen te bespreken. We hebben het beste aanbod gekozen en direct zijn alle stukken in orde gemaakt.

Snelheid, korte lijnen, daar houd ik van. En dat is precies hoe dit proces verlopen is. Of het nu gaat om de aankoop van mijn nieuwe woning, de verkoop van mijn huidige óf het financiële gedeelte ervan, Ooms Makelaars is daar.

Bijzondere Ooms verhalen: Michael van Dijk kocht, verkocht én regelde de financiering bij Ooms Makelaars
Robbin Kroesbergen
Neem contact op met Robbin

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Anne-Fleur kennen, Online Marketeer bij Ooms Makelaars

Leer Anne-Fleur kennen, Online Marketeer bij Ooms Makelaars

In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn hun ambities en waarom...
Leer Sterre kennen, Commercieel Medewerker Wonen bij Ooms Makelaars

Leer Sterre kennen, Commercieel Medewerker Wonen bij Ooms Makelaars

Even voorstellen... In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat...
Bekijk overzicht