Bedrijfscase: Picnic Pieter Zeemanweg Dordrecht

Geschreven door Dennis Dekker

Hoe breng je in één project meerdere partijen van vraag- en aanbodzijde op zodanige bij elkaar dat ieders huisvestingsprobleem naar tevredenheid wordt opgelost? Dit terwijl tijdens het proces vraag- en aanbod ook nog eens veranderen? Ooms Drechtsteden Bedrijfshuisvesting was bij deze ingewikkelde stoelendans de spin in het web en deed ‘t.

Uitdaging

Ooms moest voor de eigenaar van een bedrijfshal met onevenredig veel kantoorruimte aan de Kreekweg 1 in Dordrecht een nieuwe huurder vinden vanwege het vertrek van de bestaande huurder. De hierin geïnteresseerde partij, Picnic, wilde echter alleen de bedrijfshal huren met slechts een deel van de kantoorruimte. De eigenaar verhuurde, tegen het advies van Ooms in, aan Picnic en bleef dus zitten met veel leegstaande kantoorruimte. Vervolgens werd, een aantal maanden later, door Ooms een kandidaat gevonden die geïnteresseerd was in het hele complex. Terwijl Ooms tegelijkertijd aan de Pieter Zeemanweg 146 in Dordrecht bij een andere relatie bedrijfsruimte vond die perfect paste bij Picnic. Zowel qua grootte als door de aanwezigheid van voldoende loading docs. Kortom: gaandeweg het proces van verhuur en aanhuur deden zich telkens ingrijpende veranderingen voor, waarop slim moest worden ingespeeld.

Aanpak

basis van een grote marktkennis, een zeer uitgebreid netwerk en vooral veel doorzettingsvermogen, ging Dennis Dekker bijgestaan door collega Liesbeth Baris aan de slag met deze klus. Want de aanvankelijke huurder van de Kreekweg,Picnic, moest bereid zijn om binnen een half jaar nogmaals te verhuizen, terwijl er al de nodige investeringen waren gedaan.

Uitvoering

Veel praten om partijen bij elkaar te brengen en te houden, blijven zoeken naar creatieve oplossingen en nooit opgeven, dat vormde het devies voor Dennis Dekker en Liesbeth Baris. Dennis Dekker: “Natuurlijk kostte het de nodige moeite om Picnic zover te krijgen dat ze bereid waren om, zonder een exorbitante compensatie, ‘door’ te verhuizen naar de voor hen geschiktere locatie aan de Pieter Zeemanweg.”

Resultaat

Uiteindelijk werden binnen één project maar liefst zes (!) partijen aan de verhurende en aanhurende kant tevreden gesteld. De verhuurder èn de nieuwe huurder van het pand aan de Kreekweg, plus de verhuurder en huurder van het pand aan de Pieter Zeemanweg. Bovendien vond Ooms, naast Picnic, ook nog eens een tweede huurder voor de Pieter Zeemanweg èn een onderhuurder voor een pand aan de Kamerlingh Onnesweg, dat de hoofdhuurder van het pand aan de Pieter Zeemanweg had achtergelaten. Dennis Dekker: “Zonder onze actieve tussenkomst hadden deze aanvullende transacties niet plaatsgevonden. Wij hebben geprobeerd om alle partijen zo goed mogelijk van dienst te zijn. En daarin zijn we geslaagd, denk ik.”

Bedrijfscase: Picnic Pieter Zeemanweg Dordrecht
Dennis Dekker
Neem contact op met Dennis

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Een internationale logistieke organisatie heeft ca. 18.000 m² aan verhard buitenterrein gehuurd in Raamdonksveer. Het terrein in Raamdonksveer zal worden gebruikt voor de opslag van...
Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Het voorstel Delftseblok is door de gemeente Rotterdam uitgekozen als winnaar van de openbare marktselectieprocedure Delftsestraat-West. Vier panden uit de Rotterdamse wederopbouwperiode worden...
Bekijk overzicht