De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
3015 XJ, Rotterdam

De Kapel, 3015 XJ, Rotterdam

€ 825.000 - € 1.050.000 Kan ik dit betalen?

Omschrijving

In het voormalig R.K. Lyceum (1932) aan de Mathenesserlaan en de Breitnerstraat te Rotterdam, zijn al 39 appartementen gerealiseerd. De Kapel vormt met 4 woningen, het sluitstuk van deze fantastische herontwikkeling. Wonen in het centrum van Rotterdam, maar dan in...

Lees meer

Kenmerken

Woonoppervlakte 140 m² - 223 m²
Meer kenmerken

Vragen over dit project?

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 825.000 - € 1.050.000
Locatie
Plaats Rotterdam
Oppervlakte en inhoud
Inhoud 487 m³ - 1100 m³
Woonoppervlakte 140 m² - 223 m²

Uitgebreide omschrijving

In het voormalig R.K. Lyceum (1932) aan de Mathenesserlaan en de Breitnerstraat te Rotterdam, zijn al 39 appartementen gerealiseerd. De Kapel vormt met 4 woningen, het sluitstuk van deze fantastische herontwikkeling. Wonen in het centrum van Rotterdam, maar dan in alle rust met authentieke details en het comfort van het heden. Een unieke combinatie van historische architectuur (gemeentelijk monument) met moderne toepassingen.

Het project, en dan met name De Kapel (het bouwdeel), gesitueerd op de 1e verdieping, heeft in de bouwhistorische opname die ter begeleiding van de planvorming is gemaakt een hoge cultuurhistorische waarde gekregen. De Kapel (het totaalproject) bestaat in hoofdzaak uit twee onderdelen. 'De Aula' op de begane grond en 'De Kapel' op de verdieping. De gehele Kapel (het gehele gebouw) is als gemeentelijk monument beschermd.

Begane grond woningen
Op de begane grond worden twee woningen met eigen privétuin gerealiseerd; type A01 (Het Podium) en type A02 (De Aula). De woningen op de begane grond hebben / krijgen een optimale relatie met de Breitnerstraat, doordat nieuwe kozijnen tot aan vloerniveau zijn voorzien. Hierdoor kunnen toegangsdeuren voor elke woning (inclusief de woningen op de verdieping) aan de Breitnerstraat gemaakt worden en zijn verblijfsruimten aan de Breitnerstraat mogelijk. Hierbij is gezocht naar aansluiting op de kenmerkende ritmische verdeling in de gevel. Toegangsdeuren zijn gemaakt in het hart en in de buitenste gevelopeningen. Slanke kaders omvatten de gevelopeningen. Binnen dit kader ligt een raam of een toegangsdeur. In de aula is het ritme ook in de achtergevel doorgezet. Eén set dubbel openslaande deuren zijn in de achtergevel op de begane grond in dit ritme doorgezet, bij woning De Aula A02.

1e verdieping woningen
De Kapel op de 1e verdieping bestaat uit twee woningen; type B01 (Het Altaar) en type B02 (Het Koor). Binnen deze hoog monumentale ruimte zijn kaders omschreven waarbinnen het ontwerp / extra massa in De Kapel op de 1e verdieping kan worden aangebracht. Beide woningen hebben in de woningen telkens minimaal 1 ruimte waar de volledige hoogte zichtbaar is en daarmee de monumentale kapel in het zicht is (de dakspanten). Zeer imposant om als onderdeel van de woning te kunnen hebben.

Op de contracttekeningen is invulling gegeven aan de mogelijkheden om maximaal gebruik te maken van het realiseren van een extra verdiepingsvloer (mezzaninelaag/entresol). De mogelijkheden hiervoor zijn reeds vergund onder de verleende vergunning voor de casco-renovatie. De volledige hoogte in De Kapel dient in woning B01 (Het Altaar) en B02 (Het Koor) minstens een maal in de volledige hoogte te worden ervaren / te zien.

De Kapel kent op dit moment zeer beperkte daglichttoetreding en weinig zicht naar buiten. Voor bewoning is afdoende daglichtoetreding en zicht naar buiten wenselijk / noodzakelijk. Om dit te bewerkstelligen is met de Gemeente Rotterdam afgestemd dat aanpassingen aan de glas-in-lood vensters akkoord is. Aan de voorgevel zal het glas- in-lood uitgenomen worden en als 'kerkvenster' achter helder glas geplaatst worden. Dit heldere glas wordt geplaatst in een kozijn met een gelijke verdeling als het bestaande glas-in-lood venster.

Aan de achtergevel zijn grotere ingrepen voorgesteld. In een duidelijk nieuwe tijdlaag zijn grote brede kaders gemaakt als uitsnede door het glas in lood. Deze kaders zijn van een gelijke detaillering als de kaders in de voorgevel op de begane grond. Bij elke uitsnede is een deel van het oorspronkelijke glas- in-lood venster behouden (bovenste smal deel gevelkozijn boven de nieuwe gevelkozijnen aan de achtergevel). De buitenste kozijnen zijn niet aangepast qua indeling. Hiermee blijft een deel van het oorspronkelijke gevelbeeld behouden. De nieuwe kozijnen geven toegang tot de buitenruimte. De woningen in het lyceum en het zusterhuis hebben balkons op een stalen constructie. Deze detaillering is overgenomen voor de balkons van De Kapel, om een eenduidige architectonische verschijning te maken.

Voor de afwerking van de woning is gekozen van kwalitatief hoogwaardige materialen en beter bekendstaande merken als Villeroy & Boch, Maxaro, Hotbath en Mosa. Tevens is er voorzien in een zeer uitgebreid en op maat gemaakt lichtplan met armaturen van Modular Lighting. Voor meer informatie over de specifieke afwerkingen, neem contact op met Ooms Makelaars

Disclaimer:
De teksten en impressies zijn bedoeld om een goede indruk te geven van het project De Kapel. Aan de inhoud ervan is de grootst mogelijke zorg besteed. Desondanks is alle informatie nadrukkelijk onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Alle media

Alle afbeeldingen

De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam
De Kapel, Rotterdam

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

 • Mannelijke inwoners

  17.065
 • Vrouwelijke inwoners

  15.855
 • Inwoners Rotterdam

  312.781
 • Inwoners Rotterdam

  321.879
 • Auto('s)

  0,7 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 171.000,-

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Deel dit bericht:

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie