Object
Object
Object
Object

De Heemraedt, Barendrecht

€ 295.000 - € 895.000 Kan ik dit betalen?

Omschrijving

Nog slechts 4 appartementen met parkeerplaats in afgesloten onderbouw te koop.
Start bouw oktober 2019.

Uniek woongenot in het centrum van Oud-Barendrecht.

Op de hoek van de 1e Barendrechtseweg en de Binnenlandse Baan, gelegen aan het marktplein bij het gemeentehuis in Barendrecht wordt dit jaar gestart met de sloop van het huidig gebouw en zal in oktober dit jaar worden gestart met de bouw...

Direct hypotheek
berekenen

Gebruik onze online tool, om uit te rekenen of u genoeg hypotheek kunt krijgen voor De Heemraedt, Barendrecht.

Nu berekenen

Aanmelden voor project

Heeft u interesse in dit project? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier om u aan te melden voor dit project.

Ik wil op de hoogte blijven

Wilt u zich inschrijven op de nieuwsbrief? Vul onderstaand formulier in, dan ontvangt u bericht zodra er nieuws is.

Wijkstatistieken

 • Icon guy
  Inwoners Noord 1
  245 mannen
 • Icon girl
  Inwoners Noord 1
  320 vrouwen
 • Icon car
  Auto's
  0,8 per huishouden
 • Icon house
  Gemiddelde vraagprijs
  € 199.000,-
 • Icon guy
  Inwoners Barendrecht
  23.860 mannen
 • Icon girl
  Inwoners Barendrecht
  24.484 vrouwen
Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur
 • Basisonderwijs
  0.8 km
 • Voortgezet onderwijs
  0.7 km
 • Gemiddelde afstand tot grote supermarkt
  0.5 km
 • Gemiddelde afstand tot huisarts
  0.4 km
 • Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf
  0.5 km

Uitgebreide omschrijving

Nog slechts 4 appartementen met parkeerplaats in afgesloten onderbouw te koop.
Start bouw oktober 2019.

Uniek woongenot in het centrum van Oud-Barendrecht.

Op de hoek van de 1e Barendrechtseweg en de Binnenlandse Baan, gelegen aan het marktplein bij het gemeentehuis in Barendrecht wordt dit jaar gestart met de sloop van het huidig gebouw en zal in oktober dit jaar worden gestart met de bouw van ‘De Heemraedt’. Een unieke en historische locatie middenin het centrum van Oud-Barendrecht. Er zijn nog slechts 4 appartementen te koop, waaronder een Penthouse.

Op de plaats waar nu het oude waterschapsgebouw staat zullen 21 stijlvolle en duurzame appartementen verrijzen. Deze appartementen worden voorzien van het ZERO concept. Een concept waarbij de woning volledig energieneutraal functioneert.

Het project heeft de kenmerkende naam ‘De Heemraedt’ gekregen als verwijzing naar het bestuursorgaan van het waterschap. Het nieuwe woongebouw behoudt hiermee, naast het verwerken van enkele oorspronkelijke elementen uit het oude gebouw, haar historische karakter.

In het kleinschalige woongebouw komen in totaal 21 riante 3-, 4- en 5-kamer appartementen met zonnige balkons verdeeld over 4 verdiepingen. De appartementen zullen worden gerealiseerd op een verdiepte afgesloten stallingsgarage, welke plaats biedt aan 21 parkeerplaatsen en ruime separate bergingen. Daarnaast zal er in het souterrain ruimte worden gecreëerd om (electrische) fietsen en/of scootmobielen te stallen.

Het gebouw beschikt over een ruime en lichte entree met lift. Aan de achterzijde van het gebouw wordt een groene en rijk uitgevoerde gemeenschappelijke binnentuin gerealiseerd welke exclusief toegankelijk is voor bewoners van ‘De Heemraedt’.

De energie neutrale appartementen worden voorzien van een hoogwaardig afwerkingsniveau, inclusief luxe sanitair en een moderne complete keuken. Hiermee kunt u zich verzekeren van levensloopbestendig, kwalitatief hoogstaand woongenot nabij alle voorzieningen die het centrum van Oud-Barendrecht te bieden heeft.

- 21 Riante appartementen aan de Rijnstraat in het centrum van Oud-Barendrecht.
- Direct gelegen naast winkelcentrum de Middenbaan met een diversiteit aan winkels en voorzieningen.
- Hoogwaardig en comfortabel opleveringsniveau, levensloopbestendig met lift en drempelloze deuren.
- Kleinschalig gebouw met afgesloten garage voorzien van bergingen en (electrische) fietsenstalling.
- Zonnige balkons en terrassen op het zuiden of westen en een exclusieve gemeenschappelijke binnentuin.
- Uitermate duurzame en comfortabele woningen, energieneutraal door toepassing ZERO concept.
- Inclusief complete moderne Bruynzeel keuken en luxe Villeroy & Boch sanitair.

Toplocatie in het centrum van Oud-Barendrecht
‘De Heemraedt’ is gelegen op de locatie van het oorspronkelijke waterschapsgebouw van Waterschap IJsselmonde in de bocht van de Rijnstraat. Deze straat verbindt de Binnenlandse Baan en de 1e Barendrechtseweg.

De uitgestrekte 1e Barendrechtseweg vormt de historiche toegangsweg naar het centrum van Oud-Barendrecht. De Rijnstraat wordt gekenmerkt door haar verkeersluwe setting en hierdoor kindvriendelijke karakter.

Direct aan de overzijde van ‘De Heemraedt’ bevindt zich de entree van winkelcentrum de Middenbaan. Hier kunt u meer dan 100 verschillende winkels en horeca voorzieningen vinden en kunt u terecht voor uw (dagelijkse) boodschappen. Iedere vrijdag wordt op het direct aangrenzende gemeentehuisplein de gezellige weekmarkt gehouden. De recent gerenoveerde gemeentelijke bibliotheek en theater Het Kruispunt bieden cultureel vermaak. Naast de vele voorstellingen die er aangeboden worden is het een centrale ontmoetingsplaats en zijn er regelmatig evenementen.

Op een steenworp afstand ligt het sportpark de Bongerd. In het ruim opgezette park zijn meerdere sportverenigingen te vinden. Dit park is dus uitermate geschikt voor een wandeling of het deelnemen aan, dan wel bezoeken van diverse sportactiviteiten.

Door de centrale ligging zijn vrijwel alle (medische) voorzieningen eenvoudig te bereiken. Tevens bent u middels de vele uitvalswegen of het openbaar vervoer in een kort tijdsbestek in Rotterdam, Dordrecht of Ridderkerk.

Aansprekende architectuur passend in haar omgeving

Het is een grote uitdaging om een ontwerpt te maken op één van de meest prominente plekken van Barendrecht. Het kruispunt van de 1e en 2e Barendrechtseweg met de Schaatsbaan en Binnenlandse Baan vormt het middelpunt van Barendrecht. Drie hoeken van dit kruispunt worden gemarkeerd door in het oog springende gebouwen als theater ‘Het Kruispunt’, de Bethelkerk en het appartementengebouw ‘De Boom’. Binnenkort zal op de vierde hoek ‘De Heemraedt’ verrijzen als nieuw herkenningspunt van het centrum van Barendrecht. In het ontwerp van ‘De Heemraedt’ is rekening gehouden met de randvoorwaarden, die door de omgeving worden ingegeven. Zo is de basis van het ontwerp in de stijl van de jaren ’30 van de vorige eeuw. Hierdoor sluit het gebouw aan bij het beschermd dorpsgezicht van de 1e Barendrechtseweg. Deze stijl kenmerkt zich door het donkerrode metselwerk, donkere dakpannen en witte horizontale lijnaccenten.

Vanaf de 1e Barendrechtseweg zal ‘De Heemraedt’ visueel een relatie aan gaan met ‘De Boom’ waardoor een poortwerking zal ontstaan. Dit verstrekt de 1e Barendrechtseweg als noorderlijke entree naar het centrumgebied.

Door de bestaande tuin op de hoek van de Rijnstraat met de Lekstraat te behouden, vormt het volume van het gebouw zich naar de opzet van de achtergelegen jaren ’50 wijk, de Rivierenbuurt.

In de detaillering van ‘De Heemraedt’ wordt een knipoog gegeven naar de kenmerkende elementen van het oude waterschapsgebouw, dat nu nog op de projectlocatie staat. Zo zullen er betonnen sierelementen in de gevel worden verwerkt. Op deze elementen komen reproducties van de kunstwerken aan de huidige gevel. De originele kunstwerken van A. Blok worden samen met een oorspronkelijk glas in lood paneel in de entreehal van het gebouw verwerkt. De hekwerken van het oude waterschapsgebouw vormen de inspiratie voor de hekwerken op de galerijen.

De buitenruimtes zijn ingericht op de dorpse levendigheid van het centrum van Oud-Barendrecht met als bijkomend voordeel de zuidelijke ligging van de meeste balkons en (dak)terrassen.

Voor wie zich wil onttrekken aan de levendigheid aan de voorzijde van het gebouw en toch lekker buiten wil zijn als het weer het toelaat, is er een onderhoudsarme groene gemeenschappelijke tuin aan de achterzijde van het gebouw, welke alleen voor bewoners toegankelijk is.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 295.000 - € 895.000
Aangeboden sinds 1 jaar, 1 dagen geleden
Bouw
Locatie
Plaats Barendrecht
Oppervlakte en inhoud
Inhoud 224 m³ - 821 m³
Woonoppervlakte 86 m² - 204 m²

Op zoek naar nieuwbouw?

Bekijk onze projecten

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.