Wordt een taxatierapport door alle geldverstrekkers geaccepteerd?

Wordt een taxatierapport door alle geldverstrekkers geaccepteerd?

Geschreven door Sytske Kooijman

Ja, de taxatierapporten van Ooms Makelaars worden door alle geldverstrekkers geaccepteerd. Maar dat geldt niet voor taxatierapporten van andere makelaars. Er zijn taxateurs die onnauwkeurig taxeren, de gegevens niet goed checken en dan op een veel te hoge of lage marktwaarde uitkomen. Dit geeft problemen voor kopers en banken, want kopers kunnen bijvoorbeeld een te hoge schuld krijgen.

Om dat probleem op te lossen zijn er regels bedacht. De controle op die regels wordt gedaan door validatie-instituten. Een bekende is het NWWI. Elk taxatierapport dat gevalideerd wordt, wordt gecontroleerd op erfpacht, kadastrale gegevens, bestemmingsplan en vooral referenties van soortgelijke woningen die eerder verkocht zijn. Mede door deze strenge validatie worden de taxatierapporten van Ooms door alle geldverstrekkers geaccepteerd. Bekijk de uitleg in de derde aflevering van 'Taxeren met Leen'!

Wordt een taxatierapport door alle geldverstrekkers geaccepteerd? Is deze vraag beantwoord?
Zo niet of heb je een andere vraag? Stel deze dan aan een van onze ervaren taxateurs via taxaties@ooms.com of bel naar 010 – 424 88 88.

Heb je een erkend taxateur nodig?
Klik hier en neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie