Wordt een taxatierapport door alle geldverstrekkers geaccepteerd?

Ja, de taxatierapporten van Ooms Makelaars worden door alle geldverstrekkers geaccepteerd. Maar dat geldt niet voor taxatierapporten van andere makelaars. Er zijn taxateurs die onnauwkeurig taxeren, de gegevens niet goed checken en dan op een veel te hoge of lage marktwaarde uitkomen. Dit geeft problemen voor kopers en banken, want kopers kunnen bijvoorbeeld een te hoge schuld krijgen.

Om dat probleem op te lossen zijn er regels bedacht. De controle op die regels wordt gedaan door validatie-instituten. Een bekende is het NWWI. Elk taxatierapport dat gevalideerd wordt, wordt gecontroleerd op erfpacht, kadastrale gegevens, bestemmingsplan en vooral referenties van soortgelijke woningen die eerder verkocht zijn. Mede door deze strenge validatie worden de taxatierapporten van Ooms door alle geldverstrekkers geaccepteerd. Bekijk de uitleg in de derde aflevering van 'Taxeren met Leen'!

Wordt een taxatierapport door alle geldverstrekkers geaccepteerd? Is deze vraag beantwoord?
Zo niet of heb je een andere vraag? Stel deze dan aan een van onze ervaren taxateurs via taxaties@ooms.com of bel naar 010 – 424 88 88.

Heb je een erkend taxateur nodig?
Klik hier en neem vrijblijvend contact met ons op.

Sytske Kooijman
Neem contact op met Sytske

Gerelateerde artikelen over: Huis taxeren

Woning taxatie bij een scheiding

Door een taxatie ken je de huidige waarde van je woning én alle bijzonderheden. Zodra je weet wat de waarde van jouw woning is, kun je bepalen of het rendabel is om je partner uit te...

Wat doet een taxateur?

Wat een taxateur feitelijk doet is het uitspreken van een verwachting over de marktwaarde van een woning op dat moment. Voordat hij die verwachting kan uitspreken, verzameld hij eerst allerlei...

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie