Waarom moet een woning getaxeerd worden?

Waarom moet een woning getaxeerd worden?

Geschreven door Sytske Kooijman

Als je geld gaat lenen bij de bank om een huis te kunnen kopen, wilt de bank een taxatierapport zien waarin de marktwaarde van de woning staat, ofwel voor welk bedrag de woning waarschijnlijk verkocht kan worden. Het taxatierapport geeft de geldverstrekker gedetailleerde informatie over hoe de marktwaarde van een woning tot stand is gekomen. De marktwaarde gebruikt de bank bij het bepalen van hoeveel geld hij jou wilt uitlenen. Als dat bedrag lager is dan de koopsom, dan zal je als koper het verschil uit eigen zak moeten betalen. Een woning moet dus getaxeerd worden als je geld wilt lenen om het te kopen. Bekijk de uitleg in de tweede aflevering van 'Taxeren met Leen'!

Waarom moet een woning getaxeerd worden? Is deze vraag beantwoord?
Zo niet of heb je een andere vraag? Stel deze dan aan een van onze ervaren taxateurs via taxaties@ooms.com of bel naar 010 – 424 88 88.

Heb je een erkend taxateur nodig?
Klik hier en neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie