Is een taxatie verplicht?

Is een taxatie verplicht?

Geschreven door Sytske Kooijman

Bij de aankoop van een nieuwe woning is een taxatie niet verplicht. Maar wél bij het aanvragen van een hypotheek. De bank wilt weten wat jouw nieuwe woning waard is, voordat hij je geld leent. Voor hen is het een zekerheid dat ze het uitgeleende geld terugkrijgen. Want mocht er iets gebeuren waardoor je niet meer in de mogelijkheid bent om de maandelijkse hypotheek plus rente te betalen, weet de bank dat je altijd nog je huis kan verkopen. En zij dus het geld terugkrijgen. Daarom is een taxatie bij een hypotheekaanvraag wél verplicht.

Bekijk de hele uitleg in de vijfde aflevering van 'Taxeren met Leen'!

Is een taxatie verplicht? Is deze vraag beantwoord?
Zo niet of heb je een andere vraag? Stel deze dan aan een van onze ervaren taxateurs via taxaties@ooms.com of bel naar 010 – 424 88 88.

Heb je een erkend taxateur nodig?
Klik hier en neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie