Hoe moet ik mijn huis voorbereiden op een taxatie?

Taxateurs zien heel veel woningen en zijn getraind om door alles heen te kijken. Daarmee wordt bedoeld: alles wegdenken wat niet ter zake doet en wat niet bij het onroerend goed hoort. Dus veel spullen in huis is voor een taxateur geen probleem, zolang het niet hindert in het goed opnemen van alle onderdelen. Dat is dus belangrijk: de taxateur moet overal goed bij kunnen.
Kelders staan bijvoorbeeld soms heel erg vol, terwijl de taxateur daar juist veel zaken moeten controleren. Of er is een vliering waar hij niet op kan, doordat er geen vlizotrap is. Verder is een taxateur ook een mens: een opgeruimde keuken en schoon sanitair laten hoe dan ook een goede indruk achter.

Bekijk de uitleg in de negende video van 'Taxeren met Leen'!

Hoe moet ik mijn huis voorbereiden op een taxatie? Is deze vraag beantwoord?
Zo niet of heb je een andere vraag? Stel deze dan aan een van onze ervaren taxateurs via taxaties@ooms.com of bel naar 010 – 424 88 88.

Heb je een erkend taxateur nodig?
Klik hier en neem vrijblijvend contact met ons op.

Sytske Kooijman
Neem contact op met Sytske

Gerelateerde artikelen over: Huis taxeren

Woning taxatie bij een scheiding

Door een taxatie ken je de huidige waarde van je woning én alle bijzonderheden. Zodra je weet wat de waarde van jouw woning is, kun je bepalen of het rendabel is om je partner uit te...

Wat doet een taxateur?

Wat een taxateur feitelijk doet is het uitspreken van een verwachting over de marktwaarde van een woning op dat moment. Voordat hij die verwachting kan uitspreken, verzameld hij eerst allerlei...