Hoe gaat de taxateur te werk?

Stel, je hebt een woning op het oog en hebt daarbij contact met een financieel adviseur. Daaruit komt naar voren dat de woning eerst getaxeerd moet worden, voordat het financiële plaatje gemaakt kan worden.
Dan bel je Ooms voor het opstellen van een taxatierapport. Het eerste wat gedaan moet worden is een opdrachtbrief samenstellen. Dat gebeurt veelal automatisch door een aantal zaken in te vullen en door aanmelding bij het NWWI, het validatie-instituut.
Vervolgens plant Ooms een afspraak met de eigenaar van de woning. Vaak gaat dat via de verkopende makelaar. Tegelijkertijd gaat het recherchewerk beginnen: de taxateur onderzoekt bestemmingsplannen, het kadaster, energielabel, erfpacht, VvE-gegevens, etc. Overal wordt informatie over de woning opgehaald en onderzocht. Dat is het begin van het taxatierapport.

Dan volgt de opname. De taxateur gaat langs bij de woning om foto’s te maken en de woning door te lopen. Daarna zoekt hij referenties van soortgelijke verkochte woningen en kan de taxateur de feitelijke taxatie maken. Dat stuurt hij door naar het NWWI ter validatie, eventueel voert hij nog wat aanpassingen door. Daarna wordt het taxatierapport getekend en leveren we het af bij jou, de klant.

Bekijk de uitleg in de zesde video van 'Taxeren met Leen'!

Hoe gaat de taxateur te werk? Is deze vraag beantwoord?
Zo niet of heb je een andere vraag? Stel deze dan aan een van onze ervaren taxateurs via taxaties@ooms.com of bel naar 010 – 424 88 88.

Heb je een erkend taxateur nodig?
Klik hier en neem vrijblijvend contact met ons op.

Sytske Kooijman
Neem contact op met Sytske

Gerelateerde artikelen over: Huis taxeren

Woning taxatie bij een scheiding

Door een taxatie ken je de huidige waarde van je woning én alle bijzonderheden. Zodra je weet wat de waarde van jouw woning is, kun je bepalen of het rendabel is om je partner uit te...

Wat doet een taxateur?

Wat een taxateur feitelijk doet is het uitspreken van een verwachting over de marktwaarde van een woning op dat moment. Voordat hij die verwachting kan uitspreken, verzameld hij eerst allerlei...

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie