Wat is bouwrente?

Wat is bouwrente?

Geschreven door Jasper Kuijs

Bij het kopen van nieuwbouw kun je te maken krijgen met bouwrente. Bouwrente is de rente die je betaalt over de grond en de eventuele al betaalde termijnen uit de koop/aanneemovereenkomst. Zo is er bouwrente die betrekking heeft op de periode vóór het tekenen van de koop/aanneemovereenkomst. Dan is het een onderdeel van de koopsom en kun je dit bedrag meenemen in je hypotheek. De rente over dit deel is dan ook aftrekbaar.

Betaal je bouwrente ná het tekenen van de koop/aanneemovereenkomst, dan kun je dit ook meenemen in je hypotheek. De rente over dit stukje hypotheek is dan niet aftrekbaar. In de plaats daarvan kun je het bedrag aan bouwrente zelf wel terugvragen bij de belastingaangifte.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie