Wat als de bouwkosten oplopen?

Tussen de periode van ‘de eerste paal’ tot aan de oplevering van je nieuwbouwwoning zit vaak een langere periode. Wat gebeurt er eigenlijk als de bouwkosten in die periode oplopen?

Bij het kopen van de nieuwe woning is een grondprijs en een aanneemsom (de prijs voor het bouwen van de woning) afgesproken. Deze zijn vastgelegd, en door alle betrokken partijen ook ondertekend, in de koop-/aannemingsovereenkomst van je nieuwe woning.

Oftewel: de aannemer verplicht zich hiermee automatisch om de woning ook te bouwen voor de afgesproken aanneemsom. Dit betekent dat een aannemer eventuele extra kosten, als gevolg van bijvoorbeeld prijsstijgingen, niet kan doorbelasten aan jou. De vastgelegde prijzen in de koop- en aannemingsovereenkomst zijn dus voor beide partijen leidend en bindend.

Jasper Kuijs
Neem contact op met Jasper

Gerelateerde artikelen over: Nieuwbouw kopen

Zit er standaard een badkamer en keuken in?

Dit is per nieuwbouwproject verschillend. Let goed op de technische omschrijving die bij ieder project geleverd is. Hierin staat vermeld of het project inclusief of exclusief badkamer en/of...

Zit er standaard een parkeerplaats bij?

Dit is per nieuwbouwproject verschillend. Let goed op de tekeningen en de koopsommenlijst die bij ieder project geleverd is. Hierin staat vermeld of het project inclusief of exclusief een...

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie