Hypotheek afsluiten

Financieel advies

Hypotheek afsluiten

Hypotheek afsluiten

Een hypotheek afsluiten

Een hypotheek afsluiten is als een maatkostuum laten aanmeten. De pasvorm moet perfect zijn, in een stijl die naadloos aansluit op wie u bent. Een hypotheek gaat per slot van rekening jarenlang mee.

Toch is het vinden van een geschikte hypotheek een flinke kluif. Er zijn zóveel verschillende geldverstrekkers, laat staan hypotheken. Denk alleen al aan hypotheken voor starters, zzp’ers, doorverhuizen, verlengingen en specials voor nieuwbouwprojecten.

Onafhankelijk en deskundig

Ooms Financieel Adviseurs is een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wij hebben alles voor u op een rijtje gezet. Overzichtelijk en mét uitleg. Inclusief per geldverstrekker de meest actuele rentestanden. Bovendien zijn al onze medewerkers Erkend Hypothecair Planner en Adviseur. Zij zoeken dus geheel objectief de best passende hypotheek voor u uit.

Van a tot hypotheek

U kiest voor Ooms omdat u een eerlijk antwoord wilt. Ook houdt u van een persoonlijke, no-nonsense aanpak. Daar nemen we de tijd voor en betrekken u bij alles wat we doen. Van ons krijgt u in vier simpele stappen een hypotheekadvies.

Stap 1: Uw huidige situatie

Belangrijkste vragen zijn wat komt er binnen en wat geeft u uit? Misschien heeft u een nog openstaande studieschuld of een andere lening lopen. Of is er sprake van flink wat eigen vermogen na het ontvangen van een erfenis? Het zijn zaken waarmee we rekening houden bij het afsluiten van de juiste hypotheek.

Stap 2: Wat u kunt lenen

Nu zijn de geldverstrekkers oftewel de banken aan zet. Bij hen gaan we na hoeveel u kunt lenen voor het kopen van een woning. In het gunstige geval is dit bedrag hoger dan verwacht. Het kan ook tegenvallen. Met een eerste berekening van de hypotheeklasten bekijken onze hypotheekadviseurs waar het maandelijks voor u op neerkomt. Mogelijk stellen we de hoofdsom van de hypotheek bij.

Stap 3: Wensen en mogelijkheden

Naast het kopen van een huis heeft u nog meer wensen. Zoals de keuken en badkamer meefinancieren of een bouwdepot. Tijdens deze stap staan we uitgebreid stil bij uw wensen en doelen. Onze adviseurs kijken naar de risico’s die u loopt en wat de gevolgen zijn voor uw besteedbaar inkomen. Ook laten we zien welke verzekeringen u nodig heeft. We eindigen met een overzicht van passende hypotheken.

Stap 4: Offertes voor hypotheek en verzekering

Na afloop van het adviesgesprek doen onze hypotheekadviseurs u een zo goed mogelijke aanbieding. U ontvangt van ons snel een of meerdere hypotheek- en verzekeringsoffertes. Uiteindelijk kiest u de hypotheek die het beste bij u past.

Blijvende service

Na het afsluiten van een hypotheek, blijven we met u in contact. Want onze service loopt allesbehalve tot aan de deur. Op basis van het gekozen serviceabonnement spreken we elkaar eens per jaar of een keer in de twee à drie jaar. Zo houden we in de gaten of u en uw hypotheek in de pas blijven lopen.

Hypotheek rekentool

Alvast weten wat u zo ongeveer kunt lenen? En maandelijks gaat aflossen? De rekentool van Ooms Financieel Adviseurs helpt u op weg. U kunt dan gerichter zoeken naar huizen die binnen uw budget passen.

De hypotheek rekentool toont u per geldverstrekker de meest actuele rentestanden. Zo kunt u globaal uw maximale hypotheek berekenen. Ook ziet u wat u per maand hoogstens kwijt mag zijn aan het aflossen van de woning.

Tijdens een adviesgesprek zetten onze hypotheekadviseurs de puntjes vervolgens voor u op de i. Er zit namelijk altijd wat speling in de hoogte van de hypotheek. De financieel adviseur weet precies welke factoren hij moet meewegen voor het bepalen van het maximaal te lenen bedrag.

Hypotheekspecials

Voor nieuwbouwprojecten maken onze financieel adviseurs hypotheekspecials. Daarmee profiteert u van aantrekkelijke voordelen op onze diensten. We geven u daarmee een vliegende start.

Eerder deden we dit al in Rotterdam voor de Markthal en de woontorens Boston en Seattle en in Gouda voor het Kaaspakhuis. Hier vindt u onze hypotheekspecials. Bij deze projecten wordt nauw samengewerkt met Ooms Makelaars. Handig voor u, omdat alles zich onder een en hetzelfde dak bevindt.

Omdat de economie in de lift zit, wordt er in de regio Rotterdam-Rijnmond en de Drechtsteden flink gebouwd. Genoeg nieuwbouwprojecten om uit te kiezen dus. Benieuwd naar het aanbod van Ooms Makelaars? Dat vindt u hier.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.