Object
Verhuurd

Amnesty Internationalweg 3, Dordrecht 3318 AZ Dordrecht

3318 AZ Dordrecht

Omschrijving

Algemeen
Op het drukst bevaarde punt in Europa, waar de rivier de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude maas, ligt de stad Dordrecht in de Provincie Zuid-Holland. Dordrecht maakt onderdeel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden en heeft een zeer strategische ligging op de as van Rotterdam en Antwerpen. Met ruim 288.000 inwoners en een nog veel groter verzorgingsgebied...

Locatie

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Op het drukst bevaarde punt in Europa, waar de rivier de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude maas, ligt de stad Dordrecht in de Provincie Zuid-Holland. Dordrecht maakt onderdeel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden en heeft een zeer strategische ligging op de as van Rotterdam en Antwerpen. Met ruim 288.000 inwoners en een nog veel groter verzorgingsgebied vervult deze regio een belangrijke economische functie.

Dordrecht is een prachtige stad met meer dan 900 rijksmonumenten, 700 gemeentelijke monumenten en een groot aantal beeldbepalende panden. Door de verscheidenheid aan locaties en het gevarieerde winkelaanbod is het zeer de moeite waard de stad te bezoeken. Van couleur locale in een historische omgeving tot moderne winkels met allure en alle bekende modemerken.

Beschikbaar voor verhuur is dit representatieve kantoorgebouw, bestaande uit 4 bouwlagen. Het complex is gesitueerd in het gezondheidspark van Dordrecht, dat wordt gezien als dé regionale trekker van bezoekers voor gezondheid en sport. In het gebied zijn onder meer het regionale Albert Schweitzer Ziekenhuis, een centrum met zorghotel, gebouw voor de Bloedbank, opleidingscentrum voor Da Vinci College en diverse aanverwante functies gevestigd.

Er wordt verondersteld dat het gezondheidspark jaarlijks naar schatting ca. 2.5 mln. bezoekers trekt.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Dordrecht, sectie N, nummer 4672, groot 4 are 40 centiare.

Indeling
Ca. 118,4 m² Kantoorruimte op de begane grond, welke thans is voorzien van een ontvangst- c.q. receptieruimte, spreekkamer, pantry en archiefruimte;
Ca. 109,4 m² Kantoorruimte op de eerste verdieping, welke thans is voorzien van diverse kantoorvertrekken, pantry en toiletgroep;
Ca. 118,4 m² Kantoorruimte op de tweede verdieping, welke thans is voorzien van een soortgelijke inrichting en voorzieningenniveau als de eerste en derde verdieping;
Ca. 104,6 m² Kantoorruimte op de derde verdieping, welke thans is voorzien van een soortgelijke inrichting en voorzieningenniveau als de eerste en tweede verdieping.
13 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Voormelde oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van opname ter plaatse, op basis van plattegrondtekeningen en informatie verkregen via www.bagviewer.nl. De oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met onder andere de volgende voorzieningen:
- Gemetselde buitengevels uitgevoerd als geïsoleerde spouwmuren;
- Aluminium kozijnen voorzien van dubbel glas (gedeeltelijk);
- Meranti buitenkozijnen voorzien van dubbel glas (gedeeltelijk);
- Dakterras voorzien van betontegelbestrating;
- Airconditioningunit in de serverruimte op de tweede verdieping;
- C.V.-ketel (Nefit) gekoppeld aan radiatoren;
- Mechanische ventilatie;
- Uitstekende akoestiek vanwege geluiddempend systeemplafond;
- Brandblusmiddelen;
- Elke verdieping heeft zijn eigen pantry;
- Lichtkoepel;
- Personenliftinstallatie;
- Daalderop boiler (80 liter);
- Noodverlichting;
- Vluchtrouteplattegronden;
- Zeer complete keuken met onder meer een magnetron, vaatwasser, ijskast en kookplaat;
- Inbraakalarminstallatie.
- Kabelgoten;
- Geheel betegeld toilet met voorportaal op elke bouwlaag;
- Buitenterrein bestraat met straatklinkers;

Huurprijs
Kantoorruimte: € 130,-- per m² per jaar.
Parkeerplaatsen: € 350,-- per plaats, per jaar.

Bovengenoemde bedragen zijn exclusief BTW, te voldoen bij vooruitbetaling per maand of kwartaal.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met verlengingsperioden van vijf jaar.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder in de huurovereenkomst een verklaring ondertekenen op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur.

Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij Wet vastgestelde of nader vast te stellen minimumpercentage zal of blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting, zodanig dat kan worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen dat niet van dit uitgangspunt wordt afgeweken.

Indien huurder niet of niet meer aan dit uitgangspunt kan voldoen, zal de huurprijs worden verhoogd, zodanig dat verhuurder wordt gecompenseerd voor de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor met omzetbelasting belaste huur.

Bijkomende kosten
Uitgangspunt is dat huurder zelf leveringscontracten sluit met nutsbedrijven voor de levering van gas, water en elektra. Bovenop de periodiek verschuldigde huurprijs worden geen servicekosten in rekening gebracht.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in februari 2015.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Dordrecht valt de onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: "Kombipark", vastgesteld bij Raadsbesluit van 3 februari 1998 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten de datum 12 mei 1998. Op grond van artikel 5 van dit bestemmingsplan is de enkelbestemming van de locatie: "Gemengde Doeleinden".

De voor: “gemengde doeleinden” aangewezen gronden, mogen bebouwd en gebruikt worden voor de navolgende functies:

- sportieve en recreatieve dienstverlening
- zakelijke dienstverlening
- maatschappelijke doeleinden
- horeca
- beurzen en tentoonstellingsgebouwen
- manifestatieterrein
- verkeersdoeleinden
- groenvoorziening
- de eerste drie bestemmingscategorieën zijn alleen toegestaan voor zover die functie een publiekstrekkend karakter kent.
- de vierde bestemmingscategorie is alleen toegestaan als die ondergeschikt is en ten dienste staat aan de eerste drie functies
- geluidgevoelige functies zijn niet toegestaan.

Percelen mogen worden bebouwd voor maximaal 60% tot een maximale bouwhoogte van 12 meter.

Op 16 mei 2012 werd er een voorontwerp bestemmingsplan ‘’Gezondheidspark’’ gepubliceerd. Echter, op www.ruimtelijkeplannen.nl wordt het voorontwerp niet langer genoemd en is er na de voorfase geen ontwerp bestemmingsplan opgesteld met een officieel karakter.

Het vigerende plan is nog steeds dat van 1998 en daaraan worden initiatieven getoetst.

Bovenstaande gegevens, zijn gedownload via www.ruimtelijkeplannen.nl op peildatum 3 mei 2018 via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Datum van oplevering
In overleg.

Disclaimer
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Status verhuurd
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Amnesty Internationalweg 3
Plaats Dordrecht
Land NL
Ligging overig
Kantoor
Oppervlakte 451 m²
Verdiepingen 4
Voorzieningen liftente openen ramenkabelgotensysteemplafondtoiletpantryverwarmingkamerindeling
Energie
Energielabel C
Energielabel index 1.17
Energielabel einddatum 2028-06-06
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Ook succesvol uw bedrijfspand verkopen of verhuren?

Neem vrijblijvend contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.