Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
3336 LE, Zwijndrecht

Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht

prijs op aanvraag

Omschrijving

PIER14 Met prachtig zicht op de drukste waterweg van Europa wordt PIER14 ontwikkeld. De ultieme vestigingsplaats voor nautische bedrijven. Dit bedrijventerrein in Zwijndrecht wordt volledig getransformeerd tot ambitieuze duurzame nautische hub en zal in zijn...

Lees meer

Kenmerken

Oppervlakte 2240 m²
Meer kenmerken

Media

Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Alle media weergeven

Bedrijfstakken in

Kenmerken

Algemeen
Vraagprijs prijs op aanvraag
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar
Bouw
Hoofdfunctie bedrijfsruimte
Bouwvorm Nieuwbouw
Locatie
Adres Lindtsedijk 14
Plaats Zwijndrecht
Provincie Zuid holland
Land Nederland
Ligging
  • Bedrijventerrein
Parkeerplaatsen
Niet-overdekt aantal 34
Bedrijfsruimte
Bedrijfshal oppervlakte 1177 m²
Kantoor oppervlakte 1063 m²

Uitgebreide omschrijving

PIER14
Met prachtig zicht op de drukste waterweg van Europa wordt PIER14 ontwikkeld. De ultieme vestigingsplaats voor nautische bedrijven. Dit bedrijventerrein in Zwijndrecht wordt volledig getransformeerd tot ambitieuze duurzame nautische hub en zal in zijn totaliteit bestaan uit circa 16.000 m2 kantoor en ruim 50.000 m2 bedrijfsruimte, inclusief circa 600 meter kade en aanlegsteiger.

Het Schaaldakgebouw:
Het Schaaldakgebouw is een markant gebouw dat nabij de twee (hoofd)entrees van PIER14 is gelegen. Dit gebouw dankt de naam aan zijn karakteristieke schaaldak met overspanning van ruim 20 meter! Het uit 1935 daterende pand wordt op prachtige wijze gerenoveerd, waarna het weer als nieuw zal zijn. Met het vernieuwen van dit complex zal de rijke geschiedenis van Schokbeton gekoesterd blijven.

Het Schaaldakgebouw bestaat uit een combinatie van kantoorruimte en bedrijfs- / opslagruimte. De entree van het kantoor is het eerste wat men ziet wanneer ze het terrein oprijden. Deze entree zal van de westgevel (de waterzijde) verplaatst worden naar de noordgevel om het schitterende uitzicht over de Schokhaven te benutten. De kantoorruimte is verdeeld over twee bouwlagen. Aangrenzend is de grote bedrijfsruimte gesitueerd. De bedrijfsruimte is optimaal toegankelijk en heeft een hoogte van ruim 7 meter. De kopgevel van de bedrijfsruimte zal volledig vernieuwd worden naar de wens van de toekomstige gebruiker. Binnen zowel het kantoor als de bedrijfsruimte wordt de volledige breedte van het pand benadrukt. Daarbij zullen alle kozijnen vervangen worden met een vernieuwend ritme.

Niet alleen bij de gehele herontwikkeling van PIER14, ook bij de renovatie van het Schaaldakgebouw staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het gebouw zal volledig gasloos worden uitgevoerd en de kantoorruimte zal na oplevering beschikken over een A+++ label. Op het dak van de kantoorruimte zullen zonnepanelen worden aangebracht, met als doel de realisatie van een nul-op-de-meter gebouw. De opgewekte stroom zal de gebruiker ten goede komen, een unique selling point.

De stedenbouwkundige en landschapsarchitect hebben zich gezamenlijk gebogen over een hoogwaardig tuinontwerp. De “tuin” bevindt zich langs de hoofdentree en is gericht op de horeca en waterbushalte. Een ‘front row’ positie ten opzichte van de Schokhaven, de plek waar de waterbussen liggen.

Opleverniveau
Het Schaaldakgebouw wordt opgeleverd met onder andere de volgende voorzieningen:

Algemeen:
• Entree volledig afgewerkt met vloer-, wand- en plafondafwerking;
• Twee volledig afgewerkte toiletten per verdieping, waarvan 1 MIVA toilet;
• Keuken inclusief apparatuur;
• Meterkast voorzien van water- en elektra aansluiting.

Kantoorruimte:
• Alle wanden worden gestuct opgeleverd;
• Warmte opwekking middels lucht warmtepompen, gekoppeld aan vloerverwarming;
• Vloerafwerking middels zandcementvloer of monoliet;
• Koeling middels 6 cassette units per verdieping;
• Zonnepanelen op het dak (nul-op-de meter uitgangspunt);
• Mechanische ventilatie;
• Plafondafwerking betreft een industriële afwerking (zonder systeemplafond, zodat het unieke schaaldak zichtbaar blijft);
• Aluminium kozijnen met HR++ beglazing;
• Basis elektra installatie incl. hoofdverdeler, bewegingsmelders, E-installatie t.b.v. de warmtepomp/ ventilatie en wcd’s;
• Brandmeldinstallatie;
• Verlichting middels LED-armaturen 60 x 60 cm, downligths;
• Wandkabelgoten.

Bedrijfsruimte:
• Semi transparant ‘Rodeca’ glas in de zijgevels t.b.v. daglichttoetreding;
• Nieuwe, lichtdoorlatende kopgevel (oostgevel);
• Geëgaliseerde betonvloer in de bedrijfsruimte;
• Huidige vloerbelasting is 1.000 kg/m2;
• Geïsoleerde wandpanelen (indien de wens van de gebruiker);
• Dak is vanaf de buitenzijde geïsoleerd en heeft een industriële afwerking;
• Lichtstraten;
• Vrije hoogte ruim 7 meter;
• Dubbele loopdeur in de zuidgevel (ter plaatse van huidige overheaddeur);
• Vliesgevel met aluminium kozijnen en dubbele loopdeur of een elektrisch bedienbare overheaddeur in de zuidgevel (ter plaatse van huidige grote overheaddeur);
• Noodverlichting;
• Algemene verlichtingsinstallatie middels LED beams;
• Eventueel kunnen er nog meer bedrijfs-/kantoorruimten gerealiseerd worden door een tussenvloer te plaatsen in de bedrijfsruimte.

Afwijkende wensen met betrekking tot het opleverniveau zijn bespreekbaar.

Oplevering
De oplevering zal naar verwachting Q4 2023 zijn. Eventuele eerdere oplevering is bespreekbaar.

Metrages
Ca. 1.063 m2 BVO Kantoorruimte verdeeld over begane grond en eerste verdieping
Ca. 1.177 m2 BVO Bedrijfs-/ opslagruimte

Voormelde oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van plattegrondtekeningen. De oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Onder- danwel overmaat van het metrage zal nimmer (kunnen) leiden tot enige verrekening van de huurprijs en/of eventuele kosten bijkomende leveringen en diensten, tijdens de periode van deze huurovereenkomst met inbegrip van eventuele verlenging(en) hiervan.

Verkoopinformatie
Koopsom
Op aanvraag.

Fiscaal regime
Het meest gunstige fiscale regime wordt in overleg met koper en verkoper gekozen.

Notaris
De overdracht zal plaatsvinden via projectnotaris HMK-notarissen te Amsterdam.

Koop- aannemingsovereenkomst
De afspraken tussen koper en verkoper zullen worden vastgelegd in een Koop- aannemingsovereenkomst. Hierin wordt de aankoop van de grond, en ook de afspraken met de aannemer vastgelegd.

Verhuurinformatie
Huurprijs
Op aanvraag.

Huurtermijn
Vanaf 5 jaar met verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn
Wederzijdse opzegtermijn van twaalf maanden tegen het einde van een huurperiode.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW en indien van toepassing servicekosten.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Servicekosten
Huurder dient zelf contracten af te sluiten voor de levering van water en elektra. Er zullen door verhuurder geen leveringen en diensten worden verzorgd. Alle leveringen en diensten komen voor rekening van huurder. Verhuurder zal enkel een voorschot in rekening brengen voor de kosten van het parkmanagement en voor de bijdrage BIZ Groote Lindt. In geval van deelverhuur zullen er wel leveringen en diensten door verhuurder worden verzorgd. De afbakening daarvan zal in dat geval nader worden bepaald.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in februari 2015, naar het model van verhuurder.

Unieke ligging
PIER14 is gelegen aan de zuidzijde van Zwijndrecht, de thuishaven van de binnenvaart. Door de unieke ligging is PIER14 onlosmakelijk verbonden met nautische nostalgie. Het bedrijvenpark heeft een prachtige ligging aan het water, die ten volste wordt benut met de aanwezigheid van twee insteekhavens. Natuurlijk speelt de architectuur in op het uitzonderlijke zicht op het drukbevaren waterknooppunt. Deze exclusieve factor wordt ook aangegrepen voor extra personenvervoer. Een kracht van PIER14 is dan ook de veelzijdige bereikbaarheid.
Vanuit PIER14 zal jouw bedrijf volledig toegankelijk zijn voor personeel, zakelijke relaties en bezoekers. Daarbij is wereldhavenstad Rotterdam zowel via het water als het land uitstekend bereikbaar. Een inspirerende metropool om je als nautische ondernemer vlakbij te vestigen.

Waterbus
De waterkant van PIER14 dient voor meer dan alleen onbelemmerd uitzicht. Op de kop van het terrein komt namelijk een halte van de waterbus. De waterbus vaart tussen Rotterdam en Dordrecht en is een vorm van openbaar personenvervoer te water. Snel, vol beleving en van het uiterste gemak voorzien. Eind 2022 zal deze vloot met elektrische vaartuigen worden uitgebreid. Een duurzaam vervoersmiddel in de regio die op efficiënte wijze eer doet aan de unieke kwaliteit van PIER14.

Vestigingsvoorwaarden
Gemeente Zwijndrecht heeft dit terrein aangewezen om de economie verder te versterken met de ‘Thuishaven van de binnenvaart’ als basisprincipe. Op de locatie mogen zich dan ook alleen nautisch gerelateerde bedrijven vestigen.

Bestemmingsplan
Groote Lindt is een industrieterrein met het bestemmingsplan ‘Groote Lindt’ dat naadloos aansluit bij de behoeftes en ambities van nautisch gerelateerde ondernemingen (artikel 3 Bedrijf). Onderstaand enkele richtlijnen om te bepalen of uw bedrijf zich kan vestigen op PIER14. Er zijn bedrijven toegestaan van milieucategorie 3.1 (aan dijkzijde), 3.2 (noordelijke helft van de locatie) en 4.1 (zuidelijke helft van de locatie). Het bevoegd gezag kan bij het verlenen van een omgevingsvergunning afwijken van de maximale milieucategorie door bedrijven toe te laten uit ten hoogste twee categorieën hoger dan in lid 3.1. De maximum bouwhoogte bedraagt 15 meter, met een mogelijke afwijking naar 25 meter. De totale oppervlakte van gebouwen en overkappingen bedraagt per bouwperceel ten hoogste 60%, met een mogelijke afwijking naar 80%; Zelfstandige kantoren zijn niet toegestaan. Per bedrijf is maximaal 2.000 m kantoorvloeroppervlakte toegestaan, en maximaal 50% kantoorruimte in verhouding tot de bedrijfsvloeroppervlakte. Bij omgevingsvergunning kan onder strikte voorwaarden worden afgeweken naar een maximale kantoorvloeroppervlakte van ten hoogste 3.000 m2.

Wilt u precies weten of uw bedrijf past binnen de bestemmingsplanregels? Wij helpen u graag.

Disclaimer
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Alle media

Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht

Alle afbeeldingen

Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht
Lindtsedijk 14, 3336 LE, Zwijndrecht

Bedrijfstakken in Zwijndrecht

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Documenten

brochure Download

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie