Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Onder optie 3011 GK, Rotterdam

Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam

€ 2.700 p.m.

Omschrijving

Algemeen Ingepakt tussen moderne hoogbouw is het Schielandshuis een historisch icoon. In dit huis is iedereen welkom. Het is een plek voor iedereen die woont, werkt of verblijft in Rotterdam. Het is je vertrekpunt voor een bezoek aan Rotterdam, een plek om te...

Lees meer

Kenmerken

Oppervlakte 210 m²
Meer kenmerken

Bedrijfstakken in

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs € 2.700 p.m.
Servicekosten € 50 per vierkante meters per jaar
Servicekosten BTW belast Ja
Status Onder optie
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1941
Bouwvorm Bestaande bouw
Locatie
Adres Korte Hoogstraat 31
Plaats Rotterdam
Provincie Zuid_holland
Land Nederland
Kantoor
Oppervlakte 210 m²
Oppervlakte in units vanaf 210 m²

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Ingepakt tussen moderne hoogbouw is het Schielandshuis een historisch icoon. In dit huis is iedereen welkom. Het is een plek voor iedereen die woont, werkt of verblijft in Rotterdam. Het is je vertrekpunt voor een bezoek aan Rotterdam, een plek om te ontspannen en mensen te ontmoeten. Het is het huis waarin je je laat inspireren en informeren of waar je komt om zaken te doen. Als vanouds kun je weer in het Schielandshuis eten en om te onthaasten is de secret garden de place to be. De gebruikers van het ‘Huis van de stad’ hebben allemaal een groot hart voor Rotterdam en van daaruit proberen zij met aanstekelijke enthousiasme de stad vooruit te helpen. Netwerken en het verbinden van mensen, initiatieven en handel staan centraal.

In het Schielandshuis komt het verleden, heden en toekomst samen. In dit huis wordt met respect voor de geschiedenis gewerkt aan het Rotterdam van de toekomst.

Het Schielandshuis heeft een ingang aan de Coolsingel. Vanaf hier is de Rotterdam Tourist Information bereikbaar. Grenzend aan Rotterdam Tourist Information en de tuin, in het souterrain (gevoelsmatig de begane grond) van het Schielandshuis zit Restaurant Schielandshuis.

De oorspronkelijke ingang van het Schielandshuis, aan de Korte Hoogstraat, is de toegang voor de kantoren. Rotterdam Partners en het Rotterdam Expatcentre op de eerste twee verdiepingen. Dankzij haar historische karakter biedt het Schielandshuis Rotterdam Partners de mogelijkheid om verschillende zakelijke doelgroepen, zoals buitenlandse delegaties in eigen huis te ontvangen. De historische stijlkamers in de rechtervleugel van het gebouw zijn hierbij van grote waarde. Deze ontvangstkamers zijn eveneens beschikbaar voor andere stedelijke partijen.

Bereikbaarheid
Het Schielandshuis is uitstekend te bereiken met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer. Direct naast het Schielandshuis ligt één van de vele parkeergarages welke in het centrum te vinden zijn.
Verder ligt op 5 minuten lopen Station Blaak en zijn de dichtstbijzijnde tram- en metrostations op 3 minuten afstand, station Beurs/ Churchillplein, het drukste knooppunt van de stad, op Centraal Station na.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Rotterdam, sectie AF, nummer 17.

Indeling
Ca. 210 m² kantoorruimte op de 2e verdieping (per direct beschikbaar)
archiefruimte in de kelder (per 1 juni 2022 beschikbaar)

De kantoorruimte op de 2e verdieping is verdeeld over 5 verschillende kantoorkamers en toegankelijk via een personeelsentree aan de linkerzijde van het gebouw.

Parkeren
Er zijn geen parkeerplaatsen aanwezig bij het gehuurde. Desgewenst kunnen er via de Gemeente Rotterdam parkeerabonnementen worden aangevraagd voor parkeren op straat of in een van de parkeergarages in de buurt.
Fietsen kunt u rondom het gebouw en in de tuin parkeren in de daarvoor bestemde fietsenrekken.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met onder andere de volgende voorzieningen:
- Aparte toegang voor personeel;
- Mechanische ventilatie;
- Te openen ramen;
- Pantry;
- Grote gedeelde lunchruimte voorzien van koelkast en vaatwasser;
- Gedeelde koffiemachine met verse bonen;
- Databekabeling;
- Linoleum vloer;
- TL-verlichtingsarmaturen;
- Lift tot 3e verdieping;
- Restaurant op de begane grond;
- Additioneel te huren archiefruimte in kelder;
- Vergaderruimte op de 4e verdieping, inclusief groot touchscreen en airco.

Faciliteiten Schielandshuis;
Receptie:
De hoofdingang voor (incidentele) bezoekers is gesitueerd aan de Korte Hoogstraat 31. Bezoekers worden door de gastvrouw ontvangen waarna huurder het bezoek beneden kan ophalen.

Tevens heeft huurder de mogelijkheid gebruik te maken van een grote gedeelde lunch-/ overlegruimte op de 2e verdieping. Huurder kan dan gebruik maken van de gedeelde Jura-bonenkoffiemachine en de aanwezige pantry. De kosten hiervan bedragen € 100,00 per persoon per jaar exclusief BTW. Tussen 12.00-14.00 wordt de ruimte enkel gebruikt voor lunch.

Daarnaast heeft huurder de mogelijkheid om in onderling overleg gebruik te maken van de grote (maximaal 6-8 personen) vergaderruimte op de 4e verdieping.

Huurprijs
Kantoorruimte:
€ 2.700 per maand, exclusief BTW en servicekosten.

Archiefruimte:
€ 50,00 per m² per jaar, exclusief BTW en servicekosten.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vanaf 3 jaar met een verlengingsmogelijkheid van vijf jaar.

Omzetbelasting
Over de huurprijs zal BTW in rekening worden gebracht. Indien BTW niet in rekening kan worden gebracht, geldt een nader te bepalen opslag op bovengenoemde huurprijs.

Bijkomende kosten
Een voorschot groot € 50,00 per m² per exclusief BTW voor de navolgende leveringen en diensten:
- energielevering;
- waterlevering;
- warmtelevering;
- huurdersdeel onderhoud pand.

De servicekosten worden geheven op basis van jaarlijkse nacalculatie.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief servicekosten en BTW.

Betalingswijze
De huurpenningen, servicekosten en BTW dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per kalenderkwartaal.

Datum van oplevering
In overleg.

Wijze van oplevering
In huidige staat.

Energielabel
Het betreft een rijksmonument, een energielabel is niet van toepassing.

Bestemming
Bij de gemeente Rotterdam valt de onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: ‘Lijnbaankwartier-Coolsingel‘, vastgesteld bij Raadsbesluit van 17 oktober 2019.

Op grond van artikel 3 van dit bestemmingsplan is de enkelbestemming van de locatie: ‘Centrum - 1‘ met als dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 1.

De voor ‘Centrum – 1’‘ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. wonen, uitsluitend op de verdiepingen, met inachtneming van het bepaalde in lid 3.4.1, 3.4.2, 3.4.3 en 3.4.4 alsmede met in achtneming van het bepaalde in artikel 23;
b. detailhandel;
c. dienstverlening;
d. horeca, met inachtneming van het bepaalde in lid 3.4.5;
e. hotel;
f. cultuur en ontspanning, met uitzondering van theater en bioscoop, behoudens ter plaatse van de volgende locaties/adressen waar theater en/of bioscoop wel zijn toegestaan:
1. Pathé (Schouwburgplein 101);
2. De Doelen (Schouwburgplein 50);
3. Luxor (Kruiskade 10);
g. maatschappelijke voorzieningen, met inachtneming van het bepaalde in lid 3.4.1, 3.4.2 en 3.4.7;
h. ter plaatse van de aanduiding "bedrijf tot en met categorie 2" tevens voor bedrijven t/m categorie 2 van de lijst van bedrijfsactiviteiten;
i. ter plaatse van de aanduiding "kantoor" tevens voor kantoren, uitsluitend op de verdiepingen; voorzieningen ten behoeve van een kantoor, zoals entrees of baliefuncties, zijn wel toegestaan op de begane grond;
j. ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van kantoor - 1" tevens voor kantoren, zowel op de verdiepingen als op de begane grond;
k. ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van kantoor - 2" tevens voor kantoren uitsluitend op de eerste verdieping; behoudens ter plaatse van het complex Calypso waar ter plaatse van de aanduiding "specifieke vorm van kantoor - 2" kantoren op de eerste tot en met de vierde verdieping zijn toegestaan;
l. tevens voor kantoren uitsluitend ter plaatse van de hierna te noemen adressen:
1. Karel Doormanstraat 278e;
2. Korte Hoogstraat 21d;
3. Lijnbaan 109;
m. ter plaatse van de aanduiding "verkooppunt motorbrandstoffen zonder lpg" tevens voor een verkooppunt voor motorbrandstoffen, met uitzondering van LPG;
n. nutsbedrijf (voorzieningen van openbaar nut), uitsluitend op de begane grond;
o. parkeervoorzieningen (boven- en/of ondergronds);
p. dakterrassen;
q. berg- en stallingsruimte, groen, water, ontsluitingswegen en -paden.

Huurovereenkomst
De huurovereenkomst zal op basis van het standaard model van de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) met bijbehorende Algemene Bepalingen, gedeponeerd en ingeschreven bij de griffie van de rechtbank te ‘s-Gravenhage, worden opgemaakt.

Nadrukkelijk zij vermeld dat deze vrijblijvende informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Alle media

Plattegronden

Alle afbeeldingen

Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam
Korte Hoogstraat 31, 3011 GK, Rotterdam

Bedrijfstakken in Rotterdam

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Documenten

brochure Download

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie