Zo creëer je de perfecte borrelplek in huis

Geschreven door Leonie de Wit op 17 april 2023

Thuiswerken heeft zo zijn voordelen: je kunt in joggingpak achter de computer kruipen en je koelkast is dichtbij. We hoeven niet altijd meer zo nodig de deur uit. En die vrijdagmiddagborrel? Die luiden we gewoon in vanaf de eigen keukentafel. Hoe maak je een fijne borrelplek in je huis?

Thuis borrelen met vrienden of je gezin, niets gezelligers dan dat. Creëer in je woning dan ook een plek waar je alle ruimte hebt om met z’n allen te zitten. Een grote eettafel ligt voor de hand, maar kijk ook eens naar je keuken. Een bar leent zich bij uitstek als borrelplek. Ook kun je een ‘borrelbank’ op maat maken, met een lang kussen erop. Net alsof je in de kroeg zit.

Borrelen vindt al gauw in de keuken plaats, maar wellicht heb je een mooie serre of uitbouw. Ook daar kun je een aparte hoek maken. En tegenwoordig hebben de meeste mensen een overkapping of heuse tuinkamer. Met een heater zit je hier heel het jaar rond heel gezellig.

Je mooiste glazen
Maak er echt een feestje van en haal je mooiste servies uit de kast, zodra je besluit te borrelen. Vintage glazen, ouderwetse coupe glazen voor champagne. Laat ze niet in de kast staan en schenk er een glaasje fris of wit in, want in een mooi glas smaakt alles dubbel zo lekker.

Snacken in stijl
Bij een drankje hoort natuurlijk ook iets te eten. Het hoeft niet heel ingewikkeld, het draait allemaal om de presentatie. Serveer het stijlvol in een chique schaal of op een mooie borrelplank. Zo simpel kan je eigen vrijdagmiddag borrel zijn.

Aanschuiven maar
Het cafégevoel in huis is natuurlijk niet compleet zonder een paar uitnodigende en lekker zittende barkrukken. Je hebt ze in allerlei stijlen: van karakteristieke bistro-barkrukken tot industriële exemplaren. Zet een stel bij het kookeiland en iedereen kan gezellig aanschuiven. Zo is er meteen meer interactie in de keuken. Of zet ze aan een hoge tafel in de overkapping. Net of je echt in de bar staat.

Advies nodig?
Wil jij je woning verkopen en je huis optimaal voorbereiden? We helpen je er graag bij. Vraag een gratis waardebepaling aan met een van onze makelaars. Met Ooms Makelaars haal jij het meeste uit jouw verkoop.

Zo creëer je de perfecte borrelplek in huis
Leonie de Wit
Neem contact op met Leonie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Een voorstellen... In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat...
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Bekijk overzicht