Zeg maar dag tegen je rolgordijn

Zeg maar dag tegen je rolgordijn

Geschreven door Leonie de Wit op 29 augustus 2022

Zeker tijdens deze warme zomer is er niets fijner dan een gordijn die zonlicht en warmte tegenhoudt. Het maakt de temperatuur in je huis aangenamer en dat komt je nachtrust ten goede. Toch hoeft de raambekledig echt niet meer met een onhandig los rolgordijn. Er zijn alternatieven.

Lig je net lekker te slapen, beginnen je rolgordijntjes te klapperen. Want dat gebeurt vaak wanneer je een raam openzet. Het raam dichthouden is ook geen pretje met temperaturen boven de 25 graden. Daarbij is verduisterende raambekleding wel een must, maar een rolgordijn is niet per se ook een echte sfeermaker. Wordt het wellicht tijd om je rolgordijn gedag te zeggen? Niet getreurd, wij hebben alternatieven.

Linnen gordijnen
Gedrapeerde linnen gordijnen geven je slaapkamer direct sfeer. Nu is linnen geen verduisterende stof, maar dit kun je oplossen door een dubbele gordijnrail. Het resultaat is één afgewerkt geheel met gordijnen die helemaal parallel lopen. Het fijne hiervan is dat je er ook voor kunt kiezen om alleen de linnenlook gordijnen te sluiten voor een luchtiger effect en mooie lichtinval. En de gordijnen kunnen apart gewassen worden. Dat is een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld gevoerde verduisterende gordijnen.

Hoe kies je de kleur
Raambekleding bepaalt het karakter van je kamer, dus het is belangrijk hier van tevoren goed over na te denken. Wanneer je de muurkleur en vloer hebt gekozen, kun je een keuze maken over de gordijnen. Vaak is het mooi om de gordijnen een nuance donkerder te maken dan de kleur op de muren. Ook kun je ervoor kiezen om alles in dezelfde kleur uit te voeren. Probeer dan wel ergens een klein contrast te kiezen, bijvoorbeeld met een zwarte gordijnrail of kozijnen in een andere kleur. Alles draait immers om balans en nuance in je interieur.

Trends raambekleding
Linnen en katoenen gordijnen passen helemaal binnen de natuurlijke trend waarin zachte, warme tinten de boventoon voeren. De trend van iets te lange gordijnen die nonchalant op de grond rusten is er ook nog steeds. Ze geven jouw kamer een ongedwongen en ontspannen uitstraling. Het vouwgordijn lijkt een beetje geweest te zijn, maar het is wel een mooi alternatief voor een rolgordijn, zeker voor een ruimte als de keuken. Kies wel voor een luchtige, speels vallende stof, zodat het niet te statisch oogt. Door dezelfde stof te laten terugkomen in de woonkamer, creëer je ook weer eenheid in huis.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie