Wending op de woningmarkt: toename in verkopen en einde aan prijsdaling nabij

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 24 november 2023

De afgelopen maanden vertoonde de huizenmarkt een wisselvallige trend in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Echter, wordt het verschil geleidelijk kleiner en tonen de prijzen sinds de zomer weer een stijgende lijn, en ook het aantal woningverkopen neemt opnieuw toe.

In oktober bedroeg de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning €424.521, wat een daling van 2,3 procent betekent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dit is de kleinste afname sinds maart, volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In september lagen de prijzen nog 3,5 procent lager dan een jaar eerder.

Op maandelijkse basis vertonen de huizenprijzen al enige tijd een stijgende trend. In oktober lag de gemiddelde verkoopprijs 0,7 procent hoger dan in september, en in die maand waren de woningen al duurder dan in augustus. Sinds mei laat de verkoopprijs van koopwoningen elke maand een stijging zien.

Er worden meer woningen verkocht
Ook in oktober is er een toename in het aantal verkochte woningen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Volgens het kadaster gaat het om 15.705 verkochte woningen, bijna 6 procent meer dan in oktober 2022.

Nu is het moment om jouw woning te verkopen
Wil jij je woning verkopen en je huis optimaal voorbereiden? We helpen je er graag bij. Vraag een gratis waardebepaling aan met een van onze makelaars. Met Ooms Makelaars haal jij het meeste uit jouw verkoop.

Wending op de woningmarkt: toename in verkopen en einde aan prijsdaling nabij
Hans Kok
Neem contact op met Hans

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie