Weer vaker thuis aan het werk? Zo maak je een fijne thuiswerkplek

Geschreven door Leonie de Wit op 28 november 2022

De dagen worden korter, het weer wordt slechter en zo zorgen de regenachtige herfstdagen voor meer files op de weg. Niets fijner om dan een dag of twee (of vaker) per week thuis te werken. Hoe zorg je nu voor een goede thuiswerkplek?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is ‘wat heb ik nodig?’ Waar de een genoeg heeft aan een laptop en een notitieblok met pen, heeft de ander een printer en veel opbergruimte nodig. Wanneer je op zoek gaat naar meubels is het belangrijk om te investeren in meubilair dat ook ergonomisch verantwoord is. Het kost wellicht wat meer, maar gaat ook jaren langer mee. Kijk vooral naar de merken die van oudsher kantoormeubilair maken. Al heeft Ikea ook een mooie inhaalslag gemaakt.

Begin bij het begin: een goede bureaustoel. Heb je deze gevonden? Dan kun je op zoek naar een bureau. De hoogte van het bureau pas je aan op je stoel. Afhankelijk van de ruimte die je hebt, kun je voor een op maat gemaakt bureau kiezen om een kleine ruimte ten volste te benutten, of je koopt een tafel en legt er een mooi blad op. Wanneer je een aparte werkkamer hebt, dan kun je een bureau prachtig los in de ruimte zetten. Het creëert daarnaast opberg- en beenruimte. En je kunt ook nog een apart hoekje met sofa of comfortabele stoel maken voor wat denkwerk of wanneer je aan de telefoon bent.

Kleine ruimtes
We zijn niet allemaal gezegend met een grote thuiswerkplek en werk je niet aan de keukentafel, dan is het vaak de kamer die je ‘over’ hebt. Hoe richt je een thuiswerkplek wat flexibeler in? Je kunt een werkplek in een kast te maken. Dit is ideaal als je weinig ruimte hebt en naast een werkplek ook veel opbergruimte nodig hebt. Kies hiervoor een diepere kast. Nog een manier om optimaal gebruik te maken van een ruimte is door een tafel op wieltjes te (laten) maken die je over het voeteneind van je bed kunt schuiven, of om een ondiepe tafel tegen een muur te plaatsen.

Voldoende licht
De dagen worden korter en dus ook donkerder. Niets belangrijker, ook voor je gemoedstoestand, is het hebben van voldoende licht. Ook daar zijn oplossingen voor, zonder aan een traditionele bureaulamp te denken. Er zijn tegenwoordig prachtige draadloze, oplaadbare lampen te koop die het inrichten van een werkplek op een ongewone plek veel gemakkelijker maken. En qua gemoedstoestand is de tip: zet je bureau als het kan vlak bij een raam. Daglicht is niet alleen goed voor je humeur, ook voor je productiviteit.

Opbergtips
Vakkenkasten zijn erg mooi, maar je ziet natuurlijk alles liggen. Hierdoor oogt het al snel rommelig. Kies er een die in elk geval een dicht gedeelte heeft waar je je ‘troep’ achter kunt stoppen. Bijkomend voordeel is dat je even niet aan je werk wordt herinnerd, wanneer je vrij bent.

Als een grote vakkenkast niet haalbaar is, kun je kiezen voor hoge en smalle opbergruimte of juist lage en brede. Wanneer je visueel bent ingesteld kun je boven een lage kast een groot prikbord, inspiratiewand of whiteboard hangen.

Weer vaker thuis aan het werk? Zo maak je een fijne thuiswerkplek
Leonie de Wit
Neem contact op met Leonie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie