Waarom je juist nú een gratis waardebepaling moet aanvragen

Geschreven door Leonie de Wit op 1 februari 2023

Het is een spannende tijd in de woningmarkt. De kranten staan er vol mee. Stort de markt in? Wij denken van niet. Worden woningen snel minder waard? Dat valt wel mee. Wil je weten hoe jouw woning ervoor staat? Vraag dan nu een gratis waardebepaling aan en je weet precies wat je woning waard is.

Een waardebepaling is een door een NVM-makelaar uitgevoerde inschatting van de prijs, waarvoor een woning verkocht kan worden. De waarde wordt gebaseerd op de staat van de woning, de woonoppervlakte, de straat en de wijk waarin je woont, maar er wordt ook gekeken naar prijsontwikkelingen op de (lokale) huizenmarkt en de verwachting over de toekomstige prijsontwikkelingen.

Wel of niet verhuizen
Je koopt een woning om er te gaan wonen. Je koopt een fijn thuis en een dak boven je hoofd. Wanneer je een huis koopt om er 30 jaar te blijven wonen, is de waarde van vandaag de dag niet heel relevant. Je kunt onmogelijk voorspellen wat er over 30 jaar gebeurt. Het gaat erom of je de lasten nu en in de toekomst kunt dragen. Wellicht is je huidige woning iets minder waard geworden, maar geldt dan ook niet voor de (grotere) woning die je gaat kopen? Daarbij weten we niet wat er in de toekomst gaat gebeuren, dus het juiste moment is altijd nu.

Kies de juiste makelaar
Wat vooral belangrijk is om de juiste makelaar te kiezen. Een makelaar die de regio goed kent, bekend is met jouw type woning en sterk is in het bepalen van de juiste prijsstrategie. Daarbij wil je ook gebruikmaken van het netwerk van de makelaar. We zeggen weleens gekscherend ‘Ooms kent de koper van jouw woning al.’ Hier zit een kern van waarheid in. Wist je bijvoorbeeld dat Ooms 90.000 volgers heeft op social media? Daarbij hebben we de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het verzamelen van data, zodat we onze online marketing specifiek kunnen inzetten en kunnen targeten op mensen die op zoek zijn naar jouw woning.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan
Zit jij erover na te denken om je huis te verkopen? Dan komen we graag langs om met jou persoonlijk kennis te maken en onderzoek te doen naar de waarde van jouw woning. Naast een goede inschatting van de waarde krijg je tijdens het persoonlijke gesprek. Vraag een gratis waardebepaling aan met een van onze makelaars.

Waarom je juist nú een gratis waardebepaling moet aanvragen
Roy Davids
Neem contact op met Roy

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie