Verkocht! Parklaan 5 te Rotterdam

Verkocht! Parklaan 5 te Rotterdam

Geschreven door Niels Loenen op 20 april 2021

Een particuliere investeerder / ondernemer, heeft het statige patriciërspand in het hart van het Scheepvaartkwartier gekocht voor eigen gebruik als woonhuis met kantoor aan huis.

Het bijzondere object heeft een rijke geschiedenis die terug gaat naar de bankiersfamilie van de Fa. R. Mees & Zoonen, tevens honorair Consul-Generaal van Zweden. Na het overlijden van Mees is het gebouw verkocht aan de Zweedse Zeemanskerk en vanaf 1946 tot en met 2019 was het in gebruik bij Svenska Kyrkan I Utlandet.

Nadat het bestuur van de 'Zweedse Kerk' besloot om het gebruik te staken, is het object in 2019 verkocht en geleverd na een openbare verkoopprocedure met inschrijving. Deze eerste koper heeft daarna een deel van het perceel gehouden en het gebouw met een kleiner perceel onderhands weer aangeboden.

Het complex omvat op dit moment circa 1.309 m² BVO verdeeld over vier verdiepingen, een kelder en een zolder op een perceel van circa 1.806 m². Het Scheepvaartkwartier is omstreeks 1850 ingepolderd en als volledig stadskwartier volledig planmatig aangelegd en vanaf de oorspronkelijke bouw thuis voor welgestelde Rotterdammers.

Een koopsom wordt niet bekend gemaakt.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. (Partner in Dynamis) trad 'opnieuw' op namens verkoper.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie