Verduurzaam de woning en bespaar honderden euro’s

Verduurzaam de woning en bespaar honderden euro’s

Steeds meer huiseigenaren investeren in hun woning om het duurzamer te maken. Doordat we in het afgelopen jaar veel meer thuis waren, geven mensen meer aandacht aan hun huis. Daarbij heeft men in veel gevallen wat geld overgehouden dat zij nu uit kunnen geven aan verduurzaming.

Investeren in duurzaamheid maakt de woning niet alleen meer comfortabel (dankzij goede isolatie), maar is vaak ook zeer rendabel. Als je als huiseigenaar wat geld over gehouden hebt dit jaar, doordat vakanties en dergelijke niet door konden gaan, is het een goed idee om het te investeren in de woning. Dan levert het op termijn meer geld op dan als men het op de bank laat staan.
Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een hybride warmtepomp. Dat is een combinatie van een elektrische warmtepomp en een HR-ketel. Met het plaatsen van deze pomp, bespaart men op de lange termijn zo’n 200 tot 600 euro per jaar aan energiekosten. Bij een vrijstaande woning heeft de warmtepomp zichzelf al binnen 10 jaar terugbetaalt. Bij rijtjeswoningen is dat iets langer; binnen 15 jaar. Ook de investering in zonnepanelen is een slimme keus: deze betalen zich gemiddeld al terug binnen 7 jaar en besparen geld en energie.

Ben je geïnteresseerd in het duurzaam maken van jouw woning?
Er zijn subsidieregelingen voor onder meer warmtepompen en zonnepanelen. Bekijk welke gelden in jouw regio via de website van de Rijksoverheid.
Neem voor persoonlijk advies over verduurzaming van jouw woning contact met ons op en we kijken samen naar wat jouw mogelijkheden zijn. We helpen je graag!

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie