Verdubbeling van aanvragen opslag- en distributieruimtes

Verdubbeling van aanvragen opslag- en distributieruimtes

Sinds het begin van de coronacrisis is de vraag naar opslag- en distributieruimtes sterk toegenomen. De afgelopen twee maanden is het aantal aanvragen voor deze bedrijfshallen bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Directeur Ooms Bedrijfshuisvesting Jeroen van der Meer sprak er over bij BNR Radio.

Al voor de coronacrisis zagen bedrijfsmakelaars een toenemende vraag in bedrijfshallen. Wegens de al jaren groeiende online-aankopen door de consument, in zowel het kleine als grote segment, wat in de afgelopen maanden nog eens is toegenomen. E-commerce bedrijven hebben daardoor op korte termijn extra ruimte nodig, maar dat is niet de enige trend die Jeroen van der Meer ziet: “Bedrijven realiseren zich door de coronacrisis dat ze niet meer afhankelijk willen zijn van derden in de 'Supply chain', dus willen ze eigen voorraad aanhouden. Je ziet dat ze in corona-tijdperk tot de conclusie kwamen dat het on-demand afroepen van fabrikanten in het buitenland toch wel heel kwetsbaar is. Met een eigen voorraad in Europa of binnen de eigen landsgrenzen sta je sterker en kun je je klanten blijven bedienen.”

Huurprijzen blijven stijgen
De enorme toename van vraag naar dergelijke centra zet druk op de prijzen die de afgelopen tijd dan ook oplopen, zegt ook Van der Meer: “Dat proces was al gaande in Rotterdam en je ziet nu bevestigd worden dat de huurprijzen blijven stijgen. Zeker op bedrijfsterreinen die binnen of nabij de ring van een stad liggen, omdat die vaak opgeofferd worden ten behoeve van woningprojecten. Het aanbod van bedrijfsruimten wordt steeds minder en dat zie je terug in tarieven.” Terwijl de consument steeds meer online bestelt en de aanvraag naar bedrijfshallen blijft toenemen. Het bijbouwen van opslag- en distributiecentra lijkt de enige oplossing. Van der Meer: “De prijs zal blijven stijgen als er niet meer aanbod komt. Het is uiteindelijk een behoefte van de consument die daarmee bevredigd wordt: zij wilt een snelle levering van producten en dat maak je met de komst van deze bedrijfshallen (staddistributie) in eigen land mogelijk.”

Beluister het fragment.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of bent u op zoek naar een locatie voor uw bedrijf? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder! Bel op 010 – 424 88 88 of mail naar bog@ooms.com.


Bronnen: bnr.nl / radiofragment BNR / Funda in Business

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie