Verbeter de lichtinval in jouw huis

Geschreven door Leonie de Wit op 15 maart 2023

Iedereen droomt van een huis met lekker veel daglicht. Het is dan ook iets waar wij als makelaars op letten bij een woning. Een licht interieur maakt vrolijk, de meubels komen beter tot hun recht én de ruimte lijkt groter. Benieuwd hoe je lichtinval verbetert? Lees onze tips.

Een kamerhoge deur
Uit meerdere onderzoeken blijkt dat we lichtinval een van de belangrijkste aspecten vinden voor ultiem wooncomfort. Maar hoe haal je zoveel mogelijk daglicht in huis? Natuurlijk zijn grote raampartijen prachtig, maar nogal een investering wanneer jouw woning deze niet heeft. Heb je wel eens aan een glazen deur gedacht? Het effect is groots en al helemaal wanneer je voor een kamerhoge deur kiest tot aan het plafond. Nog een voordeel: je creëert een prachtig doorkijkje in huis.

Hoekwand voor meer lichtinval
Wat ook wonderen doet voor meer licht in huis, is om een dichte deur te vervangen door een glazen hoekwand. Een dubbele deur die een hoek vormt. Wanneer je voor een deur kiest met staallook haal je echt een eyecatcher in huis. Het maakt de gang speciaal en je woonkamer lichter. Win-win dus. Het is ook een mooie manier om de gang bij de woonkamer te betrekken.

Lichtkoepel laten plaatsen
Dit is niet overal mogelijk, maar bijvoorbeeld in een aanbouw een geweldige oplossing. Tegenwoordig bestaan er ook lichtkoepels die niet direct op een dak boven de ruimte hoeven worden geplaatst. Je kunt een lichtkoepel laten plaatsen in de woonkamer die door middel van een paar meter lange buis op bijvoorbeeld je schuine dak geplaatst kan worden. Via de koepel op het schuine dak komt er licht naar binnen die via kleine spiegels in de buis daglicht naar je woonkamer brengt.

Muur verven
Optisch kun je ook verschil maken en dat kan met weinig middelen. Een effectieve manier om een donker huis lichter te maken is door muren, deuren en houten balken in een witte kleur te verven. Vergeet ook zeker niet om het plafond wit te verven. De ene kleur wit is de andere kleur wit niet. Het is goed om een heldere witte kleur te kiezen, bij voorkeur één die glanst. Dit reflecteert zo veel mogelijk licht in huis wat weer goed is om meer licht in huis te krijgen.

Advies nodig?
Wil jij je woning verkopen en je huis optimaal voorbereiden? We helpen je er graag bij. Vraag een gratis waardebepaling aan met een van onze makelaars. Met Ooms Makelaars haal jij het meeste uit jouw verkoop.

Verbeter de lichtinval in jouw huis
Leonie de Wit
Neem contact op met Leonie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Een voorstellen... In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat...
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Bekijk overzicht