Stolt-Nielsen huurt ca. 5.500 m² kantoorruimte in Westerlaantoren te Rotterdam

Stolt-Nielsen huurt ca. 5.500 m² kantoorruimte en 30 parkeerplaatsen in de Westerlaantoren voor een langjarige periode en zal het gebouw in de loop van 2024 gaan betrekken.

Stolt-Nielsen is werelds grootste exploitant van geavanceerde chemicaliëntankers, een wereldwijde aanbieder van veilige opslagdiensten voor vloeistoffen in bulk en de belangrijkste aanbieder van transportdiensten van chemicaliën in bulk en voedingsmiddelen.

Het internationale bedrijf, werd in hun huisvestingsvraagstuk bijgestaan door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting BV.

Peter Koenders, CIO en Directeur van Stolt-Nielsen:

We zijn gestart met een survey onder medewerkers om een helder beeld te krijgen van wensen in het kader van het nieuwe werken. Vervolgens hebben we met deze kennis de markt geïnventariseerd en is duidelijk geworden dat het Scheepvaartkwartier nog steeds als ideale locatie werd gezien.

Na de onderhandelingsfase zijn we tot overeenstemming gekomen in de Westerlaantoren. Een locatie die wat ons betreft alle gewenste facetten in zich heeft. Namens onze medewerkers kan ik aangeven dat we enorm uitzien om te verhuizen naar ons nieuwe pand’.

Stolt-Nielsen zal de verdiepingen middels een interne trap met elkaar verbinden en tevens het gehuurde verduurzamen door het aanbrengen van energiezuinige LED-verlichting. Met deze aanpassingen wordt de toekomstbestendigheid van het gebouw vergroot.

Patron Capital en Rubens Capital Partners kochten begin 2022 het kantoren gedeelte van de Westerlaantoren. De Westerlaantoren omvat in totaal ca. 8.800 m² hoogwaardige kantoorruimte. Het gebouw ligt in het Scheepvaartkwartier met een schitterend uitzicht over De Maas en Het Park, dichtbij het centrum van Rotterdam.

Eigenaresse heeft zich afgelopen jaar intensief gericht op de verbetering en verduurzaming van het gebouw, daardoor is er recentelijk een nieuwe Energielabel verkregen, met een waarde van A+++ . Het entreegebied is intensief gerenoveerd en voorzien van nieuwe verlichting, een lounge gedeelte. Daarnaast komt er Hospitality Service met koffiebar, welke zal worden geëxploiteerd door Vascobello en voor publiek toegankelijk is.

Naast Stolt-Nielsen hebben Verhuurtbeter (200 m²) en HVS Tax (200 m²) recent kantoorruimte gehuurd op de begane grond en 1e verdieping waarmee het gebouw nu volledig is verhuurd.

Bij deze transacties trad CBRE op namens verhuurder, een joint venture van Patron Capital en Rubens Capital Partners. Huurder Stolt-Nielsen BV. werd bijgestaan door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting BV.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Een internationale logistieke organisatie heeft ca. 18.000 m² aan verhard buitenterrein gehuurd in Raamdonksveer. Het terrein in Raamdonksveer zal worden gebruikt voor de opslag van...
Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Het voorstel Delftseblok is door de gemeente Rotterdam uitgekozen als winnaar van de openbare marktselectieprocedure Delftsestraat-West. Vier panden uit de Rotterdamse wederopbouwperiode worden...
Bekijk overzicht