Startende ondernemer: profiteer van nieuwe mogelijkheden op de kantorenmarkt!

Startende ondernemer: profiteer van nieuwe mogelijkheden op de kantorenmarkt!

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 20 augustus 2020

Starters op de woningmarkt slaan massaal toe, schrijft het Algemeen Dagblad in juni van dit jaar. Op een markt die normaal gesproken moeilijk te betreden is voor deze groep, worden – met name in Drenthe en Overijssel – beduidend meer hypotheken afgesloten door jonge mensen die hun eerste huis kopen. Hoe zit dat met de starters op de kantorenmarkt? Wat zijn er voor hen voor mogelijkheden in deze tijd

Zodra je als startende ondernemer een idee ontwikkeld hebt en het naar buiten brengt, komen de eerste klanten. Maar die klanten ontvang je liever niet bij je thuis, dus je maakt de volgende stap: een eigen kantoorruimte. Omdat je net begint heb je waarschijnlijk een beperkt budget, maar je wilt wel op een plek zitten waar je business kan floreren, misschien zelfs wel een A-locatie. De tips die je online vindt zijn als volgt: huur een ruimte of bureau binnen een ander bedrijf, deel een ruimte met een andere startup of huur anti-kraak of via leegstandsbeheer. Daarnaast heb je nog de optie om een kantoor of een bureau te huren binnen een co-working concept (of flexconcept). Deze manier van kantoorruimten aanbieden is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwassen concept waar zeer uiteenlopende ondernemers gebruik van maken. Er zijn ondertussen vele aanbieders van deze concepten, van groot naar klein en van central business district naar meer perifeer.

Vooral in centrum en omgeving zien we dat deze concepten verhoudingsgewijs een hoge vierkantemeterprijs vragen. Wil jij dus met je startende onderneming in het centrum van Rotterdam een leuke plek zoeken? Houdt er dan alvast rekening mee dat je een flinke portemonnee moet meenemen of de bereidheid om iets te delen of in te leveren op representativiteit.

Nieuwe kans voor de startende ondernemer
Omdat je als starter op de kantorenmarkt vaak een laag of zelfs geen budget hebt, kan het vinden van geschikte kantoorruimte lastig zijn. Maar in de huidige tijd ligt wellicht een kans. Er heeft dit jaar een snelle ontwikkeling plaatsgevonden, waarin veel bedrijven meer flexibel zijn gaan werken. Hiermee rijst de vraag steeds vaker of het huidige kantoorgebruik nog wel van deze tijd is. We zien dat de ontwikkeling van het flexibel inrichten van kantoorruimte in sneltreinvaart gaat om in te springen op de veranderende vraag. Voor de startende ondernemer kan dit een oplossing zijn, omdat dit concept hen veel beter past: een goede locatie met je bedrijf binnen je budget. Daarnaast kun je als ondernemer in een dergelijke opstelling ook nog eens profiteren van de positieve spill-over effecten, bijvoorbeeld op netwerkgebied.


Meer weten over deze manier van werken?
Wil je als startende kantoorgebruiker meer informatie over de mogelijkheden? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op en plan een afspraak in met de vastgoed adviseur. Stuur een mail naar
bog@ooms.com of bel met 010 – 424 88 88.
Bronnen: ad.nl, mkbservicedesk.nl

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie