Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2020

Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2020

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 22 oktober 2020

PERSBERICHT
Rotterdam, 22 oktober 2020

Ooms Makelaars: Rotterdamse woningverkopen bereiken hoogste punt sinds 2017

In de afgelopen drie jaar zijn nog nooit zoveel woningen verkocht in een kwartaal. Dit is een gevolg van de extra woningen die door de coronacrisis te koop zijn gezet. Het extra aanbod bestaat echter voornamelijk uit grote appartementen.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2020 van Ooms Makelaars (partner in Dynamis).

Drukke zomer op de woningmarkt

Rotterdamse woningzoekers grijpen hun kans nu het woningaanbod toeneemt door de coronacrisis. In totaal zijn in de afgelopen drie maanden bijna 2.100 woningen verkocht in de gemeente. Dit is het hoogste aantal verkopen in een kwartaal sinds 2017. Deze verkooppiek in de zomer is opvallend, aangezien de verkoopdynamiek normaal gesproken afzwakt in deze maanden.

Meer grote appartementen in aanbod

Een groter deel van het Rotterdamse woningaanbod bestaat uit grotere appartementen (meer dan 80 m²). Sinds het begin van de coronacrisis worden veel meer appartementen te koop gezet, terwijl het aantal aanmeldingen van woonhuizen in mindere mate toeneemt. De toename van het aantal appartementen is voornamelijk toe te schrijven aan het nieuwbouwaanbod.

Bekijk hier het kwartaalrapport Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2020

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie