Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2020

Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2020

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 23 april 2020

PERSBERICHT
Rotterdam, 23 april 2020

Ooms Makelaars: Oplopende golf van nieuw Rotterdams aanbod door coronacrisis

Door de coronacrisis is het aanbod in de laatste weken van maart gaan toenemen in Rotterdam. De anticipatie op slechtere tijden heeft woningeigenaren gestimuleerd hun woning te koop te zetten. Deze opleving is echter onvoldoende om te compenseren voor de aanboddaling die al jaren gaande is.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2020 van Ooms Makelaars (partner in Dynamis).

Nieuw dieptepunt in het beschikbare aanbod

De nieuwe aanmeldingen van woningen hebben een nieuw dieptepunt in het aanbod niet kunnen verhinderen in Rotterdam. Het huidige aanbod van 1.320 woningen is zelfs lager dan het vorige laagterecord halverwege 2018. Naar verwachting zal de aanboddaling na april verder doorzetten, waardoor er sprake blijft van een schaarste situatie in de havenstad.

Coronacrisis heeft nog geen impact op de verkoopcijfers

De gevolgen van de coronacrisis zijn nog niet merkbaar in de Rotterdamse verkoop dynamiek. De verkoopcijfers van maart liggen zowel in lijn met de voorgaande maanden als met maart 2019. Dit kan worden verklaard doordat inschrijvingen voor bezichtigingsdagen in de afgelopen jaren ruimschoots werden overschreden, waardoor vraaguitval nog niet direct leidt tot een afname van het aantal kijkers.

Bekijk hier het kwartaalrapport Sprekende Cijfers Woningmarkten Q1 2020

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie