Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2020

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 4 maart 2020

PERSBERICHT

Groeiend gebrek aan geschikt kantorenaanbod in Rotterdam.

Voor zoekers naar kantoorruimte in Rotterdam wordt het lastiger om geschikte ruimte te vinden in het schaarse aanbod. Omdat de gewenste kwaliteiten niet gevonden kunnen worden in de beschikbare kantoren, moeten gebruikers hun eisen bijstellen. Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2020 van Ooms Makelaars (partner in Dynamis).

Gebruikers doen concessies in hun wensen

De behoefte van Rotterdamse kantoorgebruikers ligt bij duurzame kantoorgebouwen van een hoge kwaliteit met veel daglichttoetreding en ‘shared-services’ in het gebouw. Gezien het tekort aan hoogwaardige kantoren moeten zoekende partijen concessies doen wat betreft locatie (periferie in plaats van centrum), kwaliteit (renovatie in plaats van nieuwbouw) of zelfs grootte (verspreid door Rotterdam of verspreid over meerdere vloeren).

Aandeel kleine transacties in Dordrecht loopt terug.

Het belang van kleine units op de kantorenmarkt van Dordrecht neemt af in de afgelopen jaren. In 2019 werd ongeveer de helft van het aantal opnames gerealiseerd in kantoorunits kleiner dan 250 m². In 2014 was maar liefst ruim 80% van het aantal verkochte of verhuurde panden kleiner dan 250 m².

Bekijk hier het rapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2020

Bekijk hier de infographic

Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2020
Robbin Kroesbergen
Neem contact op met Robbin

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Een internationale logistieke organisatie heeft ca. 18.000 m² aan verhard buitenterrein gehuurd in Raamdonksveer. Het terrein in Raamdonksveer zal worden gebruikt voor de opslag van...
Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Het voorstel Delftseblok is door de gemeente Rotterdam uitgekozen als winnaar van de openbare marktselectieprocedure Delftsestraat-West. Vier panden uit de Rotterdamse wederopbouwperiode worden...
Bekijk overzicht