Sprekende Cijfers Bedrijfsruimtemarkten 2020

Sprekende Cijfers Bedrijfsruimtemarkten 2020

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 26 maart 2020

PERSBERICHT

Ruim een vijfde van het Nederlandse opnamevolume in regio Rotterdam

Op de bedrijfsruimtemarkt van de regio Rotterdam is in 2019 veel dynamiek zichtbaar. De havenstad ontwikkelt zich op een bijzonder hoog tempo als gevolg van de groeiende wereldhandel en de Brexit.

Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Bedrijfsruimtemarkten 2020 van Ooms Bedrijfsmakelaars (partner in Dynamis).

Logistiek vastgoed stuwt dynamiek in Rotterdam

De aanhoudende vraag naar bedrijfsruimte, komt ook in 2019 voor het merendeel voort uit de vraag naar logistiek vastgoed. Bijna tweederde van het totale aantal verkochte of verhuurde vierkante meters in Rotterdam betreft logistiek. De bouw van één van de grootste distributiecentra van Nederland voor Zalando in Bleiswijk stuwt het totale opnamevolume in de regio Rotterdam sterk.

Recordvraag houdt aan in de Drechtsteden

De Drechtsteden weten in 2019 de hoge dynamiek op de bedrijfsruimtemarkt uit het recordjaar 2018 vast te houden. De bedrijfsruimtemarkt van de Drechtsteden profiteert al twee jaar op rij van de gunstige economische omstandigheden, met name de groeiende vraag in de gemeente Dordrecht heeft bijgedragen aan het hoge opnameniveau.

Bekijk hier het rapport Sprekende Cijfers Bedrijfsruimtemarkten 2020

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie