Rond, ronder, rondst: alles mag rond zijn in jouw interieur

Rond, ronder, rondst: alles mag rond zijn in jouw interieur

Geschreven door Leonie de Wit op 1 juli 2022

De ronde vormen in het interieur blijkt geen tijdelijke trend, maar breidt zich juist uit. Van ronde accessoires naar ronde kasten, wanden én deuren.

Vorig jaar zagen we de ronde vormen al overal terugkomen, deze trend blijkt here to stay. Veel mensen hebben al een ronde of ovale eettafel en de bank met ronde vormen zie je ook al steeds vaker in woningen. Het maakt de ruimte direct zachter. Het is mooi om daarbij ook voor een salontafel met een organische vorm te gaan. Ook kun je natuurlijk eindeloos combineren met ronde accessoires. Denk aan kussens, kaarsen, een poef en ga zo maar door. Zelfs kasten, wanden en deuren krijgen ronde vormen of een boog.

Waarom doen de ronde vormen het zo goed, vraag je je wellicht af? Ronde elementen doorbreken de rechte vormen en lijnen die we altijd gewend waren. Je creëert een speels effect door de rechte lijnen en ronde vormen met elkaar te combineren. Het geeft de woonruimte een zachtere uitstraling.

Ronde vormen introduceren in jouw interieur
Ronde muren introduceer je natuurlijk niet zomaar in je woning. Daar is een flinke verbouwing voor nodig. Overigens zijn het meer organische vormen, dan echt rond. Denk bij een kleed of tafel aan de vorm van een gebakken ei. Het is niet helemaal rond, maar wel met organische rondingen. Wanneer je wil beginnen met ronde vormen in jouw interieur heb je geen mega budget nodig. Als je al een kleed wisselt, heeft dat een groot effect op de sfeer omdat het niet meer de standaard is. Het valt gelijk op. En vanuit daar werk je verder.

Kan het overheersen?
Over het algemeen zeggen we less is more. Dat gaat hier niet per se op. Je kunt niet te ver gaan met deze trend, al is het ook niet nodig om het hele interieur een ronde vorm te geven. Probeer te spelen met de ruimtes en laat elementen terugkomen. Een rond kleed met een ronding in de bank die erop aansluit, dat is leuk om te doen.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie