Open Huizen Dag: Hoe laat ik mijn huis eruit springen?

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 4 maart 2019

6 tips voor het optimaliseren van jouw huis

Zaterdag 5 oktober 2019 organiseert de NVM weer de jaarlijks terugkerende Open Huizen Dag. Tijdens deze dag kunnen mensen vrijblijvend alle deelnemende huizen zonder afspraak bezoeken. Een unieke kans om met jouw huis een onvergetelijke indruk achter te laten. Dit is belangrijk, want de bezoekers zullen hoogstwaarschijnlijk meerdere huizen bezoeken op deze dag. Maar hoe laat je jouw huis eruit springen? En hoe leid je de bezoekers zelf rond? Om je hierbij te helpen hebben we daarom de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Waarom deelnemen?

Zoals net al werd gezegd, kunnen mensen op deze dag vrijblijvend alle deelnemende huizen zonder afspraak bezoeken. Een groot voordeel is dat je op zo’n dag veel mensen kunt ontvangen en dus ook maar één keer heel je huis op orde hoeft te hebben. Ook kun je je goed voorbereiden en de mensen helemaal zelf rondleiden. De verkoop resultaten van de vorige edities zijn overigens erg goed en werden er naar aanleiding van deze dag veel huizen verkocht.

Hoe maakt jouw woning indruk?

1. Opruimen

Zorg ervoor dat het huis opgeruimd, schoon en netjes is. Probeer zoveel mogelijk rust en ruimte te creëren, zodat er geen afleiding is voor de bezoekers . Hierdoor laat je de bezoekers echt het huis zien, in plaats van jouw inrichting. Zorg overigens voor genoeg frisse licht en laat alles er zo licht mogelijk uit zien.

2. Maak het neutraal

Ondanks dat het soms heel tof kan zijn om echte eyecatchers te hebben in een woning, is het belangrijk om er rekening te houden dat dit misschien iet voor iedereen zo is. Bij een openhuis is het de kunst om zoveel mogelijk te naturaliseren, zo heeft het de grootste kans heeft om bij de meeste mensen in de smaak kan vallen. Dit doe je door het op te ruimen en de echte persoonlijke spullen weg te laten. Niemand ziet zichzelf namelijk al zitten tussen jouw troep, rommel of persoonlijke eigendommen

3. Maar, maak het wel huiselijk.

Wanneer mensen bij een bezichtig komen, is het de kunst om deze mensen al zo snel mogelijk thuis te laten voelen. Een mooi bosje bloemen op tafel doet het bijvoorbeeld altijd goed. Maar denk aan een frisse geur.

4. Wees spontaan

Tijdens de Open Huizen Dag is er geen makelaar die jouw hele woning rondleidt. Dit doe je zelf. Jij bent op deze dag de gastheer of vrouw en moet ervoor zorgen dat de mensen weer met een fijn gevoel het huis uit gaan. Daarnaast ben jij ook meteen het visitekaartje van de woning. Zorg dus dat je vrolijk en enthousiast bent over je eigen huis.

5. Maar, laat het enthousiasme niet alles overnemen.

Zorg ervoor dat je niet álles vertelt. Maak de mensen nieuwsgierig op een positieve manier. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de bezoekers de ruimte gunt. Natuurlijk kun je een aantal dingen vertellen, maar geef ze ook de mogelijkheid om zelf door het huis ze lopen.

6. Sta open voor vragen

Jezelf voorbereiden is erg belangrijk. Grote kans dat de bezoekers vragen gaan stellen. Zorg dus dat je de basis feiten van de woning weet. Hierdoor kun je in het begin al een kleine pitch geven en op het einde wellicht nog een aantal vragend duidelijk beantwoorden. Voor wat diepere vragen over bijvoorbeeld de prijs kun je ze beter doorsturen naar de makelaar.

Natuurlijk willen wij je graag een handje helpen. Bij aanmelding voor de Open Huizen Dag ontvang je een promotiepakket met onder andere een poster en een social media campagne. Aanmelden kan via uw makelaar.

Open Huizen Dag: Hoe laat ik mijn huis eruit springen?
Robbin Kroesbergen
Neem contact op met Robbin

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Een voorstellen... In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat...
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Bekijk overzicht