Online supermarkt Picnic opent bezorg hub in Ridderkerk

Geschreven door Julia Huisman op 16 juli 2021

Online supermarkt Picnic breidt uit naar Ridderkerk, Barendrecht, het dorp Heerjansdam (gemeente Zwijndrecht) en het Rotterdamse stadsdeel IJsselmonde. Ruim 73.000 huishoudens kunnen zich inschrijven en hun boodschappen voortaan gratis thuisbezorgd krijgen. De kenmerkende elektrische wagentjes van Picnic rijden vanaf eind juni door het groene gebied aan de Nieuwe Maas. De websuper begon in 2018 al in Rotterdam, Zwijndrecht en Dordrecht.

Om de bezorging te kunnen faciliteren heeft Picnic een langjarige huurovereenkomst gesloten voor de huur van een bedrijfscomplex aan de Ringdijk 366 te Ridderkerk. Het gehuurde omvat ca. 1.323m² bedrijfs-/ opslagruimte, ca. 169m² kantoorruimte, 11 parkeerplaatsen op het voorterrein en ca. 214m² buitenterrein aan de achterzijde van het complex.

Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels gratis thuis bij ruim 650.000 klanten, verdeeld over ruim 125 Nederlandse plaatsen. Vijfenhalf jaar geleden ging de websuper van start in Amersfoort, om vervolgens gestaag uit te breiden naar grote en kleinere plaatsen in ons land. Twee maanden geleden waren Lansingerland en Pijnacker nog aan de beurt, eerder werd al gestart in Amsterdam, Utrecht, Ede, Veenendaal, Venlo, Zwolle en Apeldoorn. In die laatste plaats opende Picnic eind vorig jaar vervroegd een distributiecentrum om de toegenomen vraag op te vangen. Binnenkort wordt Picnic ook actief in Almelo.

Jonge gezinnen
Dat de websuper verder uitbreidt in het gebied aan de Nieuwe Maas is volgens medeoprichter Michiel Muller een logische stap. “Eén op de drie huishoudens in Ridderkerk en IJsselmonde heeft kinderen en in Barendrecht is dat zelfs bijna de helft. Daarmee is deze regio een typisch Picnic-gebied”, aldus Muller. “Dat verklaart ook de vraag vanuit de inwoners wanneer Picnic hiernaartoe komt. Door de boodschappen thuis te laten bezorgen besparen ze een hoop tijd én een hoop ritjes met de auto naar de supermarkt. Ze houden tijd over voor leuke dingen en stoten minder CO2 uit.”

Coronaproof aan de voordeur
De websuper gaat begin juli voor het eerst de weg op met vijf elektrische bezorgwagentjes en vijftien bezorgers. De capaciteit zal geleidelijk worden opgevoerd. De boodschappen worden vanuit de hub aan de Ringdijk 366 in Ridderkerk geleverd. De runners (bezorgers) van Picnic zorgen ervoor dat de boodschappen volledig coronaproof bij mensen aan de voordeur worden bezorgd.

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, doordat consumenten niet meer naar de supermarkt hoeven te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door klanten zijn besteld. Op die manier gaat niets verloren.

Over Picnic
Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen de laagste prijs hebben. In 2018 startte Picnic ook in Duitsland en in 2021 in Frankrijk. Picnic is een initiatief van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Daniel Gebler.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis, vertegenwoordigde verhuurder Meer Retail B.V. bij de totstandkoming van deze transactie. Huurder Picnic Hubs B.V. werd geadviseerd door Box Vastgoed.

Online supermarkt Picnic opent bezorg hub in Ridderkerk
Dennis Dekker
Neem contact op met Dennis

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Het voorstel Delftseblok is door de gemeente Rotterdam uitgekozen als winnaar van de openbare marktselectieprocedure Delftsestraat-West. Vier panden uit de Rotterdamse wederopbouwperiode worden...
Transactie l Burstone Group (UREP) verhuurt 21.000 m² aan logistieke ruimte op de Maasvlakte

Transactie l Burstone Group (UREP) verhuurt 21.000 m² aan logistieke ruimte op de Maasvlakte

De Burstone Group (voormalig UREP) heeft onlangs 21.000 m² verhuurd aan de Bosporusstraat op de Maasvlakte in Rotterdam. De overeenkomst betreft een langjarige overeenkomst met...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie