Meubels online shoppen: zo doe je dat

Geschreven door Leonie de Wit op 27 juni 2022

Tegenwoordig kopen we alles online en er komen ook steeds meer webshops voor meubels. Zou jij het aandurven om je bankstel of eettafel online te kopen? Want hoe weet je zeker dat de bank of eettafel aan jouw verwachtingen voldoet?

Hoewel we heel veel online bestellen, gaat er ook veel retour. Dat is niet zo heel moeilijk wanneer het over kleding gaat, maar een bankstel retour sturen doe je liever niet. Zeker niet wanneer er een levertijd op zit van 12 weken. Hoe weet je hoe een woonartikel er in het echt uitziet? Lees je in over de productsamenstelling. Foto’s geven niet altijd een realistisch beeld, zo weet je wat je kunt verwachten. Je kunt ook op zoek gaan naar gratis stalen. Wanneer je deze bij goed daglicht bekijkt, dan kun je het materiaal en de kleur goed zien.

De grootte van een meubel
Webshops hebben vaak een Instagram of Pinterest-pagina met allerlei foto’s. Kijk ook eens naar de getagde foto’s, hier zie je jouw meubelstuk vaak terugkomen in een interieur. Zo krijg je ook een beter beeld van de grootte. Het is natuurlijk belangrijk om in te schatten of het meubelstuk in jouw woning past qua grootte. Een bekend trucje hiervoor is schilderstape. Plak de ruimte die bijvoorbeeld de nieuwe bank zou innemen af en bekijk op een afstandje of de grootte goed is.

Moodboard
Wanneer je een nieuwe woning inricht is het soms moeilijk om te visualiseren of alles bij elkaar past. Maak een moodboard om een beter beeld te krijgen van wat je zoekt. Bekijk voordat je een product bestelt de materialen of kleuren op een foto. Kan jij dat ook in je huis creëren? Is het antwoord nee, dan komt de rest van de sfeer op de foto niet tot zijn recht in jouw woning. Wacht met woonaccessoires bestellen totdat het voor jou belangrijkste meubel geleverd is, bijvoorbeeld je bankstel. Als je accessoires eerder bestelt, is de kans groter dat je spullen koopt die niet bij elkaar passen. Jouw ‘hoofdmeubel’ heeft veel invloed op je interieuruitstraling.

Is de online woonwinkel betrouwbaar?
Zeker wanneer het om duurdere spullen gaat, is het belangrijk om te checken of de webshop betrouwbaar is. Betrouwbare webshops hebben een woonwinkelkeurmerk, het zogenoemde Thuiswinkel Waarborg of Webshop Keurmerk. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij een onafhankelijke geschillencommissie. De Consumentenbond raadt aan om van tevoren te checken of de webshop staat aangeschreven op de website van het keurmerk.

De webshop houdt zich aan de regels voor koop op afstand. Zo heb je bij de meeste producten een bedenktijd van veertien kalenderdagen en is de webwinkel verantwoordelijk voor de garantie als je een kapot product ontvangt.

Meubels online shoppen: zo doe je dat
Leonie de Wit
Neem contact op met Leonie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie