Met deze 4 tips is jouw huis herfst- en winterproof

Geschreven door Leonie de Wit op 25 november 2021

Hoewel de herfstkleuren buiten prachtig zijn, zijn de herfst- en wintermaanden ook vaak guur en grijs. Daarbij wordt het ook nog eens snel donker. Alle reden om de warmte in je woning op te zoeken, met een extra sfeervol interieur.

Hoe je een huis gezellig maakt, is voor iedereen anders natuurlijk. Toch hebben de meeste mensen in de winter behoefte aan dat knusse gevoel. Wat extra kaarsen, geven extra sfeer. Maar ook kussens en een lekker kleed op de bank, zorgen ervoor dat je er lekker in weg wil kruipen en het liefst niet meer van de bank afkomt.

Breng buiten naar binnen
Niet alleen wij trekken de kou slecht, ook planten kunnen gevoelig zijn voor de kou. In de zomer zetten we veel planten vaak buiten en zodra de temperaturen zakken is het tijd om ze naar binnen te halen. Je kunt ze allemaal bij elkaar in de hoek zetten, bijvoorbeeld op en rondom een tafel. Dat geeft een groots jungle effect en je haalt buiten naar binnen toe.

Bron: VT Wonen

Ga voor herfstkleuren
De herfstkleuren zijn sowieso erg hip nu. Dan hebben we het over de aardse tinten. Denk aan bruin, kastanje, oker, bordeaux en aubergine. De makkelijkste manier is om met accessoires te werken in die kleuren, denk aan je kussens en kleden. Het is fijn als je interieur een basis van naturelkleuren heeft, waar je dan het herfstgevoel aan toe kunt voegen. En heb je al eens aan een open haard gedacht? Je hebt tegenwoordig ook van die bio ethanol haardvuren. Liggend op een deken voor het haardvuur, warme choco, yes please!

Kies een mooi vloerkleed uit
Een vloerkleed zorgt ook voor een warme sfeer. Een hoogpolig vloerkleed is lekker dik en is ook ideaal om met een paar grote kussens op te zitten voor de open haard. Ben jij een kluns en een tikkeltje onhandig? Of wellicht heb je kinderen en ben je bang dat er eten of drinken op je nieuwe tapijt geknoeid wordt. Dan zijn tapijten van Nieuw-Zeelandse wol wellicht een oplossing. Doordat het wol wat vettig is, hechten vlekken zich er minder makkelijk aan.

Bron: VT Wonen

Zorg voor fijne verlichting
Het is laat licht en vroeg donker. Veel mensen hebben daar last van. Dus de verlichting in je woning is erg belangrijk. Zeker nu we meer thuiswerken. Een felle tl-balk wordt niemand gelukkig van, kies in de plaats daarvan voor meerdere kleine verlichtingen. Ook kan je alvast die kerstverlichting uit de doos halen en gewoon al gezellig ophangen. Haardvuur erbij, een gezellig kaarsje en je woning is warm en knus.

Met deze 4 tips is jouw huis herfst- en winterproof
Leonie de Wit
Neem contact op met Leonie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Een voorstellen... In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat...
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Bekijk overzicht