Meer vraag naar kantoorruimte vanuit zorgsector

Meer vraag naar kantoorruimte vanuit zorgsector

Geschreven door Sjoerd Preesman op 9 maart 2021

‘Een kantoor voor iedereen.’
Het is inmiddels maart en de zon weerkaatst deze week prachtig van één van de woontorens terug op ons hoofdkantoor aan de Maaskade in Rotterdam. Een mooi moment om in te zoomen op de gebruikerskant van de kantorenmarkt in de regio Rijnmond.

Dat 2020 een bewogen jaar was, is inmiddels vaak gezegd. Twee lockdowns en veel beperkingen hebben een hoop verandering teweeg gebracht. Toch signaleren wij naast de toename van verhuur van kleine tot middelgrote ondernemers, nóg een nieuwe trend.

Dit gaat om de vraag naar geschikte kantoorruimtes vanuit de zorg en maatschappelijke kandidaten. Partijen zoals ziekenhuizen, tandartsen, huisartsen, kinderdagverblijven en stichtingen. Als we 2020 en het begin van 2021 onder de loep nemen, mogen we verheugd concluderen dat de mix van het type gebruikers in de ‘zachte sector’ wat betreft kantoormeters flink is toegenomen.

Onderstaand een greep uit de zorg en maatschappelijk gerelateerde partijen waar we een succesvolle verhuur voor mochten faciliteren of een nieuwe locatie voor mochten aanhuren.

- Landelijke tandartsensamenwerking (aanhuurbegeleiding)
- Oogheelkundekliniek (verhuur)
- Kinderdagverblijven (aanhuurbegeleiding)
- Psychische en psychiatrische zorgverleners (aanhuurbegeleiding en diverse verhuurtransacties)
- Verslavingszorg (aanhuurbegeleiding)
- Huisartsenpraktijken (verkoop en verhuurtransacties)
- Ziekenhuizen (aanhuurbegeleiding)
- Sportgerelateerde stichtingen (verhuur)

Ooms Makelaars is van oudsher sterk betrokken bij het begeleiden van dit type gebruikers en we zien mede door de pandemie een nog grotere vraag ontstaan. Veel van bovengenoemde partijen zijn niet of nauwelijks conjunctuur gevoelig, waardoor er een constante behoefte is naar ruimte om de uitvoering van eerstelijns zorg en/of maatschappelijke activiteiten te blijven doen.

Naast de verhuur zoeken we ook naar een constante mix van objecten in ons aanbod waar we maatschappelijke en zorggerelateerde partijen kunnen huisvesten conform het bestemmingsplan. In sommige gevallen zijn gemeentes ook bereid om verruiming in het bestemmingsplan toe te zeggen.

Ook voor het komende jaar verwachten we dat de trend in het type gebruikers doorzet en dat hier kansen liggen om in de regio Rijnmond-Drechtsteden tot succesvolle transacties te komen.


Opzoek naar kantoorruimte voor zorg of maatschappelijk doeleinde?
Bent u geïnteresseerd in het huren of kopen van een maatschappelijke ruimte of wilt u graag begeleid worden door één van onze vastgoedexperts? Neem dan contact met ons op of schakel direct met vastgoedadviseur Sjoerd Preesman via s.preesman@ooms.com of 06 533 84 523. We helpen u graag!

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie