Maak het tuinterras klaar voor de lente

Maak het tuinterras klaar voor de lente

Geschreven door Leonie de Wit op 14 maart 2022

Vanuit het niets zitten we qua temperaturen in de dubbele getallen en hebben we de eerste zonnige lentedagen al achter de rug. Tijd om jouw terras klaar te maken voor de lente! Ooms helpt je op weg.

Want waar begin je? Met schoonmaken uiteraard. Haal het terras eens helemaal leeg, pak een bezem en veeg alles goed schoon. Mocht de groene aanslag niet weggaan, dan kun je eventueel wat warm water en groene zeep gebruiken. Vergeet ook je de tuinmeubels niet. Wanneer je eenmaal bezig bent voel je misschien de neiging om ook gelijk je bloempotten te vullen, maar daar is het nog iets te vroeg voor. Het kan in deze tijd van het jaar nog vriezen.

Maak het gezellig
Tegenwoordig kun je voor buiten bijna net zo veel leuke accessoires vinden als voor binnen. Niet alleen tuinwinkels hebben van alles, ook bouwmarkten hebben echt hele leuke spullen.

Heb je weleens aan een kleed gedacht dat bedoeld is voor buiten? Dat maakt het meteen huiselijk en geeft een fijne sfeer. Verlichting doet het ook goed. Met prikkabels creëer je instant gezelligheid. En uiteraard wil je ook een plek om te loungen. Een loungeset met kussens, of ga zelf aan de slag met pallets en kussens.

Groene vingers
Helemaal van deze tijd is het hebben van een eigen moestuin. En je kunt nu al beginnen met zaaien. Begin dus maar vast te rommelen of schaf een en ander aan in een tuinwinkel. Heel leuk en leerzaam om samen met je kinderen te doen, die vinden het geweldig om kruiden of planten te herkennen. Zodra de lente echt aanbreekt kun je ook weer bloemen planten in de potten. Al kun je nu al wel met viooltjes aan de slag. Vrolijk en kleurrijk. Precies wat we nu nodig hebben, na een lange winter. Laat de lente maar komen.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie