Looije Properties koopt ca. 3.300 m² commerciële ruimte  in Rotterdam Centrum

Looije Properties koopt ca. 3.300 m² commerciële ruimte in Rotterdam Centrum

Geschreven door Niels Loenen op 28 maart 2022

Looije Properties heeft de begane grond en 1e verdieping van “de Weenaflat” in hartje centrum Rotterdam recent aangekocht van een particuliere belegger. Het pand is gelegen aan de Weena en Delftsestraat op de hoek van het Hofplein en betreft in totaal circa 3.300 m² commerciële ruimten alsmede 20 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage. Het Weena is een van de meest markante plekken van Rotterdam. ‘Het aantal vierkante meters winkel- en kantoorruimte midden in het centrum van Rotterdam, maakt de transactie op zijn minst bijzonder’, aldus Niels Loenen, vastgoedadviseur kantoren bij Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V..

Loyens & Loeff en Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. (Partner in Dynamis) traden op namens de verkoper.

Ally Property trad op namens Looije Properties en zal zal namens koper het commerciële beheer uit gaan voeren. “Op deze strategische locatie streven we er naar, om voornamelijk jonge en dynamische bedrijven te vestigen’’, aldus Lisa Henderson, Asset Manager bij Ally Property. Ook interesse in een kantoorruimte in de Weenaflat? Er zijn nog een aantal prachtige locaties in het pand beschikbaar voor de verhuur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. of met Ally Property.

Het Hofplein maakt deel uit van de 7 groene stadsprojecten van de gemeente Rotterdam. De omgeving van de “Weenaflat”, met haar iconische fontein, moet een groen stadspark worden. In het voorlopige plan wordt voorgesteld om het aantal bomen op en rond het plein te vergroten van 24 naar ongeveer 160, met daarbij veel aandacht voor biodiversiteit.

Het nieuwe Hofplein moet ook makkelijker bereikbaar worden voor voetgangers. De verkeerslichten verdwijnen, er worden meerdere oversteken naar het middenplein aangelegd en het aantal rijbanen voor auto’s wordt gereduceerd. Hierdoor ontstaat een voetgangersvriendelijke ruimte in het midden van het plein rondom de bestaande fontein. Het definitieve ontwerp wordt in de zomer van 2022 verwacht.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie