KANTOORVILLA 412: luxueus werken in alle vrijheid

KANTOORVILLA 412: luxueus werken in alle vrijheid

Geschreven door Sjoerd Preesman op 30 september 2020

In de Rotterdamse wijk Nesselande wordt in de Willem Gispenstraat, op de grens tussen de woonwijk en het bedrijventerrein, een bijzonder project gerealiseerd: KANTOORVILLA 412. Drie schitterende villa’s met een knipoog naar de beroemdste Gispenstoel uit de jaren dertig van deze vooruitstrevende ontwerper. We spraken, namens ontwikkelaar Business LOFT, Leo van der Have over dit mooie project.

KANTOORVILLA 412 wordt ontwikkeld met de individuele ondernemer als uitgangspunt. Architect Tjeerd de Jong geeft met zijn ontwerp de vrijheid om deze villa’s geheel naar eigen inzicht in te delen en in te richten, zodat mensen zich direct thuis voelen. Leo van der Have: “De kantoren staan in het grensvlak van het bedrijventerrein en de woningen. Daarom wilden we ook echt kantoren ontwerpen die de uitstraling van een villa hebben. Om dit bijzondere karakter te benadrukken maken we een dakterras met uitzicht op de Nesselande-woningen, aan de overkant van de straat.” Het zijn met name deze terrassen die het project KANTOORVILLA 412 zo bijzonder maken. “Het is een mooie, ruime plek om te ontspannen of te werken. Volgens ons faciliteer je hiermee als werkgever iets extra’s aan je medewerkers.” Aan de andere zijde van het pand is ook een dakterras en die is bedekt met zonnepanelen. Deze voorzien het gasloze en volledig duurzame gebouw van energie.

Veel ruimte en licht
Naast het dakterras is de enorme binnenruimte die wordt gecreëerd een reden waarom veel ondernemers enthousiast zijn en overwegen zich te vestigen in een van de drie villa’s. Op een vloeroppervlakte van maar liefst 973 m² verdeeld over vier lagen werk je in alle vrijheid. En de plafondhoogte van 3 meter geeft je een ruimtelijk gevoel. Van der Have: “Samen met de architect hebben we bewust gekozen voor een strak en urban ontwerp. Met een subtiele verwijzing naar ‘De Stijl’, de kunststroming uit de jaren dertig waarbinnen Gispen actief was. Dat geeft een moderne en luxueuze uitstraling.” De grote raampartijen rondom de villa zorgen voor veel licht en geven een uitkijk op de rustige omgeving waarin de drie panden van KANTOORVILLA 412 zo mooi passen.

Op de vraag of Van der Have zelf zou willen werken in een van de villa’s zegt hij direct: “Jazeker. De dynamische omgeving in een Rotterdamse wijk met al haar faciliteiten, is aantrekkelijk. Je biedt je medewerkers een prettige, mooie plek waar ze goed kunnen werken. Daarbij heeft elke villa 16 eigen parkeerplaatsen, waarvan twee voorzien van een laadpaal. Dat is een heel praktisch voordeel.”


Heeft u interesse in dit project?
Is KANTOORVILLA 412 wellicht een locatie voor uw bedrijf? De villa’s kunnen ook gesplitst gekocht of gehuurd worden. Neem voor meer informatie contact op met onze vastgoedadviseur via 010 – 424 88 88 of mail naar bog@ooms.com. Author: Maria van der Velde

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie