Kantoorpand aan het Blaakplein wordt getransformeerd tot boetiekhotel

Kantoorpand aan het Blaakplein wordt getransformeerd tot boetiekhotel

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 19 september 2018

Het kantoorpand gelegen aan de voet van de Blaaktoren, ook wel bekend als het Potlood in hartje centrum Rotterdam, is verkocht aan ontwikkelaar BlueHouse. Het pand is net als de naastgelegen Kubuswoningen ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom. De circa 568 m² oppervlakte wordt begin 2019 getransformeerd tot boetiekhotel!

“Rotterdam is een prachtige stad om te ondernemen. De stad staat in bloei en is zeer in trek bij toeristen. In Amsterdam is er nu zelfs een hotelstop. Toen dit pand beschikbaar werd gesteld zagen wij direct een kans. Het is een uniek pand op een perfecte locatie. Direct aan het marktplein, tegenover de markthal en naast Station Blaak”, vertelt ontwikkelaar BlueHouse. “Op loopafstand vind je er populaire horeca- en uitgaansgebieden zoals de Witte de With en de Meent.”

Het driesterrenhotel krijgt een chique en stoere uitstraling. Er is ruimte voor ongeveer 15 kamers en 3 slaapcabines (kleine slaapruimte voor 2 personen met alleen een bed). Daarnaast komt er een kleinschalige cinema/entertainmentruimte en werkruimte. Met de aanwezigheid van een receptie en gastvrouw. Het is belangrijk dat de gasten een vast aanspreekpunt hebben. Zo kunnen ze direct al hun vragen over het hotel, de stad en mogelijke bezienswaardigheden stellen. We merken dat dit soort persoonlijk contact bijdraagt aan de beleving van de klant.

Huidige voorgevel

Schets nieuwe voorgevel

Op dit moment wordt de omgevingsvergunning voorbereid. BlueHouse verwacht het eerste kwartaal van 2019 te verbouwen. Het hotel zal medio 2019 klaar zijn voor gebruik.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. (partner in Dynamis) trad op namens de verkoper en CBRE namens de koper.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie