KANTOOR OP EEN MANEGE: KRALINGSEWEG 126 (GRANDSTAND) VOLLEDIG VERHUURD!

KANTOOR OP EEN MANEGE: KRALINGSEWEG 126 (GRANDSTAND) VOLLEDIG VERHUURD!

Geschreven door Willem Noorland op 24 juni 2022

De Kralingseweg 126 is volledig verhuurd. Een uniek gebouw, op een unieke locatie, omdat het gebouw tevens dienstdoet als manege. Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting (Partner in Dynamis) begeleidde deze transactie namens de verhuurder. ‘Met veel enthousiasme zijn we enige tijd geleden aan de verhuur van dit markante gebouw, beter bekend als de Grandstand, begonnen. Niet alleen het gebouw is inspirerend, maar ook het uitzicht is heel bijzonder. Vanuit je werkplek heb je zicht op de paarden waardoor huurders een prettige vorm van reuring ervaren wat men nergens anders in deze hoedanigheid zal vinden. Daarnaast maakt de ligging het voor huurders mogelijk om zo het Kralingse Bos in te stappen’, aldus Vastgoedadviseur Willem Noorland.

Met de komst van het Rotterdamse communicatiebureau Sterk Werk en internationaal opererend bedrijf Solveigh Ventures zijn de laatste beschikbare meters succesvol verhuurd. Sterk Werk levert communicatie- en contentmarketing van de hoogste plank waarbij zij bedrijven begeleidt binnen het communicatieproces van analyse, strategie, uitvoering tot en met evaluatie. Solveigh Ventures biedt gespecialiseerde diensten aan bij fusies en overnames waarbij zij klanten door gerichte transacties, hetzij aan de verkoopzijde, hetzij aan de aankoopzijde of in joint ventures begeleiden. Tezamen huren zij circa 315 m² van de in totaal ca. 1000 m² kantoor-/bijeenkomstruimte. ‘De huurders zijn heel divers en passend bij deze locatie’ stelt Vastgoedadviseur Willem Noorland.

Het iconische gebouw, gelegen aan de Kralingseweg 120/126 in Rotterdam, is met name opvallend vanwege de manege die een identiteitsbepalende rol speelt. De manege is volop in gebruik en is in 2011 uitgebreid met een zogenaamde '#Grandstand'. Deze uitbreiding bevat nieuwe paardenstallen op de begane grond, een grote tribune en ontvangstruimte/skyboxen voor het jaarlijkse internationale paardensportevenement #CHIO.

Het wijde pallet aan huurders wordt verder gevormd door Van Nispen fotografie, gespecialiseerd in fotografie van verfijnde portretten tot rauwe beelden van de Rotterdamse haven, en ATELIER FLOOR wie complete interieur en meubel ontwerpen realiseert wat aansluit bij de beoogde uitstraling van de klant. Beide partijen houden kantoor in een van de verschillende Skyboxen. Denksportcentrum Rotterdam huurt circa 500 m² speel- en barruimte. Deze partij wordt gevormd door vier bridgeverenigingen (BC Metro, BC Never Down, BC '85 en BC De Lombard) en is te vinden op de 1e en 2e etage van de #Grandstand. Tenslotte huurt Leefstijlstudio Nathalie Barkmeijer de ‘ruimte van de #Ringmeester’ op de begane grond waar trainingen, coachingsessies en voedingsadviezen worden gegeven.

Paardensportevenement CHIO

De skyboxen en de ruimte van de Ringmeester worden eens per jaar een week gebruikt tijdens het Nederlandse hippische topsportevenement CHIO, dat dit jaar plaatsvindt van 23 tot 26 juni 2022 . De overige weken zijn de ruimtes beschikbaar voor verhuur. ‘Onze vraag voor verhuur was dan ook niet alledaags, aldus Ron Voskuilen (algemeen directeur van het CHIO). Zo zijn de kantoren een klein deel van het jaar nodig voor het CHIO. Ooms ging de uitdaging aan om met ons naar een oplossing te zoeken en dat is een uitermate goede combinatie gebleken. Samen met Ooms hebben we alles naar tevredenheid verhuurd.’

Rijksmonument

De Rotterdamse is in 1937 gebouwd. De manege is ontworpen door architect Willem van Tijen en is een Rijksmonument. Complex Rotterdamse Manege bestaat uit 3 onderdelen: een manegegebouw, een stalgebouw en een dubbele dienstwoning. Het gebouwencomplex is gelegen aan de noordzijde van de Kralingseweg aan de zuidrand van het Kralingse Bos.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie