Je woning verkopen? Start met een gratis waardebepaling

Geschreven door Leonie de Wit op 16 oktober 2023

Of je nu overweegt om je huis te verkopen, een hypotheek aan te vragen of gewoon nieuwsgierig bent naar de huidige marktwaarde van je woning, een professionele waardebepaling vormt een essentiële eerste stap.

Wat is een gratis waardebepaling?
Een gratis waardebepaling is een deskundige schatting van de huidige marktwaarde van een woning. Het doel is om een realistische en objectieve inschatting te maken van wat je huis waard is, gebaseerd op verschillende criteria zoals de locatie, grootte, staat van het pand en vergelijkbare verkopen in de omgeving.

Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de waarde van je huis:

1. Locatie: De ligging van je huis is een van de meest cruciale factoren die de waarde bepalen. Een woning in een populaire buurt met goede voorzieningen zoals scholen, winkels en vervoersverbindingen zal doorgaans meer waard zijn dan een vergelijkbaar huis in een minder gewilde omgeving.

2. Grootte en indeling: De omvang van je huis speelt ook een belangrijke rol. Het aantal slaapkamers, badkamers en de algehele indeling van je woning hebben invloed op de aantrekkelijkheid en bruikbaarheid ervan.

3. Conditie en leeftijd: De staat van onderhoud van je woning en de leeftijd van het gebouw zijn cruciale factoren. Een goed onderhouden en gemoderniseerd huis heeft doorgaans een hogere waarde dan een vergelijkbaar pand met achterstallig onderhoud.

4. Vergelijkbare verkopen: Een waardebepaling omvat ook het vergelijken van je huis met recente verkopen in de buurt. Dit betekent dat vergelijkbare woningen in de omgeving worden geanalyseerd op basis van hun verkoopprijs, grootte, locatie en voorzieningen. Deze vergelijkingsmethode biedt waardevolle inzichten voor het bepalen van de waarde van je eigen woning.

Het belang van een gratis waardebepaling
Het is van groot belang om een professionele waardebepaling uit te laten voeren door een erkende NVM-makelaar. De NVM-makelaars van Ooms zijn experts met de kennis en ervaring om alle relevante factoren zorgvuldig te beoordelen en een nauwkeurige waardebepaling te maken. Met 10 vestigingen van Ooms in verschillende gebieden, is er altijd een vestiging in jouw buurt. Ze kennen niet alleen jouw woning, maar zijn ook vertrouwd met de buurt en hebben diepgaande kennis van de huidige woningmarkt.

Na de waardebepaling kun je samen met de makelaar de meest geschikte verkoopstrategie bepalen, zodat je het beste verkoopresultaat kunt behalen. Zo ben je volledig op de hoogte wanneer je op zoek gaat naar het huis van je dromen. Wacht niet langer en plan nu een gratis waardebepaling in.

Je woning verkopen? Start met een gratis waardebepaling
Leonie de Wit
Neem contact op met Leonie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie